Gluténmentes/ Torták

GLUTÉNMENTES ÁFONYA HERCEGNŐ-2016 CUKORMENTES ORSZÁG TORTÁJA II.

Az utóbbi időben rengeteg tortát sütöttem a barátok szülinapjaira, amit hamarosan meg is mutatok. Most egy itthon töltött hétvégére Tamás péntek délután jelzésértékűen bevásárolt nekem, ugyanis ebben a nagy melegben rákívánt a mousse tortára. Olyan jól sikerült a spontán bevásárlása, hogy minden alapanyag adott volt egy régi nagy kedvencünkhöz, az Áfonya hercegnőhöz, amit 3 éve készítettem el Anyukám születésnapjára.

Ez volt az első olyan torta, amit megadott recept alapján követtem, a végeredmény pedig már akkor is tökéletesen sikerült. Ha kíváncsi vagy, hogyan nézett ki az akkori, gyakorlatlan kezű amatőrként elkövetett tortám, valamint a teljes receptúrát is elolvasnád, akkor katt IDE. Mindent a megadott recept alapján készítettem el most is.

Szerintem igazán nem sok különbség van a 3 évvel ezelőtti és a mai tortám között 🙂 Maximum annyi, hogy most már sokkal nagyobb nyugalommal vágtam bele a különböző elemek elkészítésébe, hiszen azóta számtalan hasonló elemekből épülő tortát készítettem már. Persze nevezhetjük kezdők szerencséjének is, hogy míg 3 éve minden elem a tortán elsőre sikerült, addig tegnap pl. az első kör díszítésre szánt mandula ropogósomat szénné égettem (5 perces sütés alatt ne kezdjetek bele mosogatni, akkor sem, ha csak 2 kisebb edényt kell! 😀 )

Tamással nagyon szeretjük ezt a tortát, hiszen a felső panna-cottás réteghez nagyon jól párosul az erdei gyümölcsös lekvár és a mandulás hordozó réteg. Imádom az érzést, mikor a forró napokon munkából hazatérve kinyitom a hűtőt, és tudom, hogy egy frissítően üde, finom torta vár uzsonnára 🙂 Most élvezhetjük pár napig a csodát 🙂

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply