Húszas éveimben diagnosztizáltak nálam inzulinrezisztenciát, PCOS-t pajzsmirigy alulműködést. IR-esként el kellett fogadnom, hogy nem vehetek le bármit a bolt polcairól. Kihívásként éltem meg a különböző sütik, torták elkészítését cukormentesen, lassú szénhidrátokból. Nem vagyok cukrász és akármilyen hihetetlen, 3 évvel ezelőtt még egy egyszerű pudingot is odaégettem. Habár nem vagyok gluténérzékeny, újabb megoldandó feladatként érdekesnek tűnt számomra, hogy ezzel is bővítsem a repertoárt (vagyis szűkítsem az alapanyagok listáját) Kénytelen voltam teljesen elhagyni a finomított, extra gyors felszívódású szénhidrátokat. Cukor helyett kizárólag természetes alapú, mesterségesen előállított édesítőszereket alkalmazok, a fehér lisztet pedig felváltották a teljes kiőrlésű-valamint maglisztek.
Ezen az oldalon kizárólag egészséges, minőségi alapanyagokból készült házi pékárut és édességeket, ínycsiklandó desszerteket találtok, melyeket akkor is bátran fogyaszthattok, ha szigorú szénhidrátdiétán vagytok, vagy csak szimplán szeretnétek tökéletesen helyettesíteni az eddigi indokolatlan és mértéktelen mennyiségben elfogyasztott cukrot. Az itt közzétett finomságok között nem csak cukormentesek lesznek, de rengetek glutén- és tejmentes édességet is megosztok veletek.
Célom, hogy részletes receptjeimmel, videóimmal felhívjam az emberek figyelmét arra, hogy egészségesen is lehet tökéletes ízű édességeket, pékárukat készíteni azok számára is, akik eddig nem voltak éppen szoros barátságban a konyhai gépeikkel, sütőjükkel.
Adj egy esélyt magadnak, válassz ki egy receptet, készítsd el, majd fogadd a családtagok, barátok elismerő szavait, amikor elmeséled nekik, hogy az épp elfogyasztott finom falatokban bizony nem cukor és fehér liszt volt…