Mivel is kezdhetném az új évet, mint egy vadiúj, ráadásul teljesen tejmentes torta recepttel? Már régen összeállt a fejemben ez a gesztenyés ízvilág, de testet öltése valamiért váratott magára. Most már tudom, mire várt. 🙂 A vadiúj, csodálatosan csipkés porcelán talpas tortatálamra! 😀 Rég szerettem volna már egy újabb gyönyörűséges talpas tortatálat beszerezni, folyamatosan nézegettem is a kínálatot az interneten, de sajnos olyan ízléssel áldott meg az ég, hogy általában nagyon nehezen találok figyelemre méltó, tetszésemet elnyerő darabot, és ez nem csak a tortatálakkal van így. Szeretem, ha valami amellett, hogy minőségi alapanyagból készül, valami különlegesség is rejlik benne. Általában első pillantásra tudom, hogy megtaláltam! És ez a tál pont ilyen. Szerelem volt első látásra! Elvileg a februári szülinapomra vártam érkezését, azonban nagy meglepetésemre már a két ünnep között meghozta a futár, így minden adott volt, hogy a barátainkkal töltött szilveszterre készített tortát már ezen fotózzuk 🙂 Mind színben, mind díszítésben tökéletes összhangban volt a torta a tállal 🙂
Diós piskóta egy 18 cm átmérőjű szilikonos magas falú formába:
6 tojás szétválasztva (Összesen 350 gr tojás)
30 gr DW 1:4
1 löttyintésnyi olaj
50 gr barna rizsliszt
25 gr ZP liszt
40 gr darált dió
Elkészítjük a piskótát, a szilikonos formában való praktikus sütésről ITT olvashatsz részletesen. Rácson hagyjuk teljesen kihűlni.
Kókusztejes pudingos krémalap:
100 ml Cocomas kókusztejszín
200 ml víz
2 ek. DW 1:4 édesítő
1 cs. vaníliás pudingpor
Míg 100 ml hideg vízben csomómentesre keverem a pudingport, addig a többi alapanyagot forrásig melegítem. Ekkor beleöntöm a pudingos alapot és gyors kavaró mozdulatokkal várom, hogy besűrűsödjön a puding. Ekkor lehúzom a főzőlapról és folpackkal légmentesen letakarom, hagyom teljesen kihűlni.
Gesztenyekrém:
Kókuszos pudingalap
400 gr 100% natúr gesztenyemassza
1,5 ek. rumaroma
1 ek. DW 1:4 édesítő
kb. 400 ml Cocomas kókusztejszín
Nagyméretű keverőtálba rakom a gesztenyemasszát és az édesítővel és rumaromával egy villa segítségével alaposan összenyomkodom, átforgatom. Ekkor több részletben hozzáadagolom a pudingos alapot és a kókusztejszínt, majd kézi mixerrel alaposan homogén krémmé keverem. Láthatjuk, hogy margarin és habfixáló nélkül is egy nagyon tartós, jó állagú krémet kapunk, melyben a keményítőtartalom a teljes tortára vetítve alacsony mennyiségű lesz.
Mivel szeretem a változatos, de ízben jól passzoló tortakrémeket, most sem szerettem volna, ha elunjuk a masszív gesztenyekrémet, így kapott egy meggylekvár párosítást kiegészítésként, aminek receptjét IDE kattintva találjátok. A krémet és a meggylekvárt a feketeerdő tortáknál megszokott módon, váltott körözéssel töltöttem be, melynek képes segítsége IDE kattintva elérhető. Végezetül körbekentem a maradék krémmel a torta tetejét és oldalát, majd habkártyával simára húztam. A maradék krémet csillagcsővel ellátott habzsákból, kissé túlburjánzott, rokokó stílusban nyomtam a torta oldalára és tetejére, de azt hiszem, a tortatál díszítéséhez mérten nem estem talán túlzásba 😀 Maradék gesztenyemasszából készített gyöngyökkel fejeztem be a díszítést.
A diós piskóta, a gesztenyekrém és a meggy igazán jó hármasítást alkottak együtt 🙂 Boldogsággal töltött el a tudat, hogy egy újabb tejmentes krémet sikerült összeállítanom, amivel tökéletesen formázható krémdekorációt lehetett készíteni a tortára margarin vagy habfixáló használata nélkül. A gesztenyének köszönhetően nem ez a torta lesz a legkevesebb szénhidrát tartalmú az oldalon találhatók közül, az biztos, de rostdús, túlnyomórészt lassú felszívódású szénhidrátokat tartalmaz értékes alapanyagokból, így kisétkezések alkalmával laktató választás lehet inzulinrezisztensek számára is. A torta összesen 201,7 gr szénhidrátot tartalmaz, 12 szeletre vágva ez szeletenként 16,8 gr túlnyomórészt lassú szénhidrátot jelent.
play youtube
play youtube
xnxx
xvideos
porn
hentai
porn
xnxx
sex việt
Phim sex
MP3 download
Download Mp3
Free Music
sex mex
phim séx
Tujuana
No Comments