Gondolatok

2018-SZÁMVETÉS

Újabb év áll mögöttünk. Bevallom, a 2017-es évünk nem volt a kedvencünk, de álmunkban sem gondoltuk volna, hogy a 2018 még azon is túltehet. Sajnos több volt benne a rossz, mint a jó időszak. Alig értünk el az év feléhez, amikor már többször is át kellett élnünk a gyászt, elfogadnunk az elengedést. Fentről jövő vigasztalódást kaptunk, így megbékélt a szívünk. Mi ez, ha nem csoda?

Az év második fele nyugisabban telt, próbáltunk felépülni, újra irányba állni. Ehhez olyan embereket is kaptunk magunk mellé, akikért nagyon hálásak vagyunk.
Körülbelül ebben a pár sorban tudnám jellemezni az évünk lelki oldalát.

Édesítészde oldalról megközelítve úgy érzem, ismét nagy út áll mögöttem, úgy érzem, sikerült fejlődnöm. Rengeteg új kísérlet, új recept került ki a konyhámból. Nagyon büszke vagyok a mindenmentes receptekre, valamint az új technikai kihívásokra, amiket megugrottam. Ha két kedvencet kellene mondani az évből, akkor az egyik a mindenmentes csokitortám lenne, a másik pedig az Opera szelet, egyik a tojás-tej-glutén-és cukormentessége miatt, másik pedig a technikai részletekben rejlő nehézségei miatt. Feltöltenek és előre visznek ezek a megtapasztalások.

Örömmel tölt el, hogy az évben több olyan partnerrel is sikerült együttműködnünk, akik szintén elhivatottak az egészséges életmód és minőségi munkát illetően. Ez is egy hatalmas előrelépés számomra.

A legnagyobb örömöt azonban mindig az általatok kapott reakciók, levelek, képek adják, hiszen ebből látom, hogy valóban beválnak a receptek, tanácsok. Sikerélményeket értek el a konyhában, sőt, a családtagoknak sem tűnik fel, hogy mentes ételeket fogyasztanak.

Zárszóként bemásolom a tavalyi írásom egyik gondolatát, amit az új évben is érdemes szem előtt tartani a sokszor nehéznek tűnő ételkészítésben:
A mentesség cseppet sem hátrány, hanem egy olyan szűkebb, aranyköves ösvény, ahol az utat friss, üde gyümölcsfák, mogyoróbokrok, színes virágok, árnyékos diófák övezik, és kínálják termésüket az orrunk elé lógatva. Csupán annyi a dolgunk, hogy elfogadjuk, megbecsüljük és bölcsen használjuk ezeket az ajándékokat.

Az alábbi, éves montázsommal szeretnék mindenkinek eredményes, új kihívásokkal teli, boldog Új Évet kívánni! Köszönöm, hogy értékelitek a munkámat, hogy kipróbáljátok a recepteket, és örömötöket lelitek a végeredményben!
Remélem 2019-ban is együtt sütünk   

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply