Úgy látszik, minden évben felváltva töltjük hol az egyik anyukánkkal, hol a másikkal az anyák napját. Most úgy jött ki a lépés, hogy 5 napot is tölthettünk az én anyukámmal, hiszen a május elsejét megtoldottuk két szabadnappal 🙂 Tamással nagyon áldottak vagyunk, mert mindkettőnk anyukái a legjobbak a világon! Ehhez nem is tudnék mit hozzáfűzni, ez az igazság 🙂 Ezt a sellő uszony tortát már régóta tervezgettem fejben, és tudtam, itt az ideje az elkészítésének. Nevemből adódóan azért mégiscsak van némi közöm a sellőkhöz, így megfelelő választásnak éreztem ezt a tortát az én anyukámnak 🙂 Stílusosan trópusi ízvilággal párosítottam a sellő formát, így tejmentes ananászos krémmel töltöttem a kókuszos piskótát.
Kókuszos piskóta anyaghányad az óriás szilikon muffin forma aljába és tetejébe összesen:
8 tojás szétválasztva (Összesen 480 gr tojás)
40 gr DW 1:4 édesítő
2-3 ek. olaj
60 gr barna rizsliszt
50 gr zabpehely liszt
25 gr Meru kókuszliszt
A tojások fehérjét kézi mixerrel habbá verem a negyedannyival. Egyesével hozzáadom a sárgákat, és tovább verem a habot. Lágy, de jó tartású, kopogó hangot adó, krémszínű habot kapunk, közben csurgassuk bele az olajat, verjük tovább, míg homogén masszát nem kapunk, amibe szilikon spatulára váltva 2-3 részletben hozzáforgatjuk az előzőleg kimért és alaposan összekevert liszteket. Alulról fölfelé forgatva a habban, vigyázva, hogy ne törjük össze a habunkat. Beleöntjük az olajsprayvel kifújt szilikon óriás muffin szilikon formákba, óvatosan elegyengetjük a tetejét és a széleket, hogy mindenütt egyenletes legyen a hab. A széleken spatulával kissé fentebb húzzuk a habot, hogyha elkezd nőni a piskótánk, akkor ne csak a közepe púposodjon, hanem a szélén is tudjon kapaszkodni. 170 fokra előmelegített sütőbe rakjuk a piskótát, és kb. 25 perc alatt készre sütjük. Láthatjuk, hogy szépen, egyenletesen jön föl az első 10 percben, a második 10 percben pedig alakját tartva sül készre. A sütési hőfok és idő sütőnként változhat, az én sütőm nagyon és hamar süt. Tűpróbával ellenőrizzük, valóban megsült e a tészta. Ha kihúzzuk a tűt, akkor annak nem szabad ragacsosnak lenni. Ha a piskótánk tetejét finoman megnyomva lágyan szörcsögő hangot hallunk, és visszarugózik piskóta, akkor kész. Kivesszük, és láthatjuk, hogy a szilikon forma szélétől már magától elválik a piskóta, erre óvatosan rásegíthetünk egy életlen kerek vajkéssel, vagy szilikon spatulával, hogy ne sértsük meg a szilikon felületet. Rácsra fordítjuk és hagyjuk teljesen kihűlni.
Tejmentes ananász krém:
600 ml 100%-os ananászlé
2 cs. vaníliás pudingpor
3 ek. DW 1:4 édesítő
kb. 400 ml Cocomas kókusztejszín
Az ananászléből, édesítőből és pudingporból a szokásos módon sűrű pudingot főzök, majd lehúzom a tűzhelyről és folpackkal légmentesen lefedem. miután teljesen kihűlt, hűtőben pihentetem egy éjszakát. Másnap az ananászos puding alapot 3 egyenlő részre osztom, és az egyharmad alapot visszateszem a hűtőbe, amiből később a pikkelyes külső krémborítás fog készülni. A maradék 2/3 pudingos alapot 400 ml kókusztejszínnel 3 részletben hozzáöntve kézi mixerrel folyamatosan keverve homogén, habos krémet készítünk. Látni fogjuk, mikor éri el a megfelelő állagot a krém. Ennek az ananászos krémnek az íze semmiben nem különbözik a mascarponéval kikevert krémek ízétől. Nem lesz kókusz íze, továbbra is az ananász fog dominálni, mégis egy lágy, krémes ízvilágot kapunk eredményül, aminek az állaga megfelelő egy torta betöltésére, megtartja a piskótát. Nem lehetne íz alapján megállapítani, hogy ez egy tejmentes krém. ?
Következő lépésben elkészítjük a csokikapszlit, amihez a szilikonforma alsó hullámos részét alaposan elmossuk mosószeres vízzel. Most először próbáltam cukormentes fehércsokival elkészíteni, amihez nem sok reményt fűztem, hiszen a CM fehércsoki halmazállapota nem olyan stabil, mint egy jó minőségű étcsokinak, így féltem, hogy majd a forma leválasztásakor eltörik a csoki, de azért megpróbáltam. 150 gr cukormentes fehércsokit gőz fölött megolvasztottam, majd a formába kanalaztam a csokit, körbeforgattam a szilikonforma belsejében, akár 2-3-szor is, hogy mindenütt egyenletes vastagságban fedje csokival. Ez a mozdulatsor fehércsokival nagyon nehéz hiszen nem folyik annyira a csoki, mint egy étcsoki esetében, kanállal segíthetünk eloszlatni a formában a csokit. Hűtőbe téve hagyom megszilárdulni. Mivel láttam, hogy elég vékonyra sikerült a csokiréteg, így a biztonság kedvéért 100 gr étcsokival is ráerősítettem, ezért is lett némileg márványos hatású a csokikapszlim, de legalább nem tört ripityára, amikor leválasztottam a szilikonformát. Újra hűtőbe tesszük, hogy megszilárduljon.
Ha már teljesen szilárd a csoki – körömmel picit kocogtassuk meg ellenőrzés képpen -, óvatosan hámozzuk le a szilikonformát a csokikéregről. Először válasszuk el a peremét mindenütt a szilikontól, majd fogjuk meg a két oldalán a szilikont és kezdjük el kifordítva lehúzni róla, mintha szó szerint hámoznánk valamit. Ne féljünk, nem fog elpattanni a csoki. Én ehhez a mozdulatsorhoz gumikesztyűt húztam, hogy ne tapizzam össze a csokit, de gyakorlatilag csak a csokihüvely belsejéhez kellett hozzáérnem. A kesztyű azért is kell, hogy a kezünk melegétől megvédje a vékony csokikérget. Ezután már csak a piskóták minimális igazítására van szükségünk, hiszen kisebb lett a hely a csokikérgünkben, valamint a krémrétegekkel is csökken a helyünk, így ehhez mérten farigcsáljuk körbe a piskótánkat. Ezután három lapra vágtam az aljába szánt piskótát, és az ananászkrémmel rétegezve, a krémbe ananászdarabokat téve betöltöttem a csokiból készült muffinkapszlit úgy, hogy a csoki mindenütt krémmel érintkezzen. Folytattam az építkezést a muffin tetejével is, majd kívülről is bevontam a maradék ananászkrémmel. Hűtőbe tettem dermedni.
Pikkelyes ananászos-mascarponés díszítő krém:
Pudingos alap 1/3-a
250 gr mascarpone
A maradék ananászos puding alapot kézi mixerrel kihabosítottam a mascarponéval, majd 2 részre osztottam és lilára és türkiz színekre színeztem. Sziromnyomó csővel ellátott habzsákba raktam a két krémet, majd a tortára nyomtam a színátmenetes kis pikkelyeket, amivel kialakítottam a sellő farok részét. Nah ennél a pontnál már nagyon fájt a csuklóm, alig bírtam nyomni a krémet, de azért csak sikerült.
Az “i”-re a pontot a fehércsokiból készült sellőuszony tette fel, amit szintén kissé zöldre színeztem. Nagyon nehéz bánni a cukormentes fehércsokival, de végülis csak sikerült megformálni, amit elképzeltem. Legközelebb még jobb lesz 🙂
Anyukám nagyon örült a tortának, a belsejében lévő ananászkrémről pedig ő sem mondta volna meg, hogy tejmentes 🙂 Biztos minden Édesanya álma egy sellőtorta, mi más is lehetne 🙂
Éljen soká’ minden Édesanya!
play youtube
play youtube
xnxx
xvideos
porn
hentai
porn
xnxx
sex việt
Phim sex
MP3 download
Download Mp3
Free Music
sex mex
phim séx
Tujuana
No Comments