Nem igazán sikerül beérnem magam az adventi időszakban. Ezt az első gyertyagyújtásra terveztem, azonban egy váratlan és gyors vírus ledöntött a lábamról, így sajnos csúszik minden. Egészen pontosan úgy jártam, hogy elkészítettem a bon-bonok belsejébe szánt fehércsoki ganache krémet, hogy másnap már tudjak vele dolgozni, azonban másnap már nem bírtam kikelni az ágyból, így a vírus szó szerint kettévágta a bon-bon készítést is. Két nap múlva már jobban voltam, így a hűtőben légmentesen pihentetett fehércsoki-ganache krémet gond nélkül használhattam a régóta hőn áhított meggy-és fehércsokikrémmel töltött fehércsokis bon-bonok elkészítéséhez.
Recept 1 ív karácsonyi bon-bon formához:
Mindenek előtt a fehércsoki-ganache krémet készítem el, hiszen ennek legalább 1 éjszaka hűtőnyugalom kell, hogy megfelelő állagot érjünk el.
75 gr cm-gm fehércsoki (Torras)
100 ml habtejszín (min. 30% zsírtartalmú)
1 kk. DW 1:4 édesítő
A tejszínt a negyedannyival felforrósítjuk, majd levesszük a főzőlapról, és az apróra darabolt fehércsokit belekeverjük és pár percre állni hagyjuk. Ha már kezd olvadni, akkor kanállal kevergetjük, közben párszor még visszarakhatjuk a főzőlapra, mivel a fehércsoki nehezített pálya, egyáltalán nem úgy viselkedik, mint egy jó minőségű étcsoki. Tényleg csak pár másodpercre tegyük vissza a főzőlapra, folyamatos keverés mellett, nehogy lekapjon az alja. Ha már szépen elolvadt a csoki a tejszínben, akkor légmentesen letakarjuk folpackkal, majd hűvös helyen várjuk, míg teljesen kihűl, majd hűtőben tároljuk tovább. Legjobb, ha egy éjszakán át hagyjuk a hűtőben.
Csokihüvelyek elkészítése:
110 gr cukormentes fehércsokit gőz fölött 37 fokosra olvasztottam, majd egy hideg vizes tálka fölé téve visszahűtöttem kavargatva 27 fokig. Ekkor visszatettem a gőz fölé, és 32 fokosra melegítettem. Erre azért van szükség, hogy megedzzük azt a minimális kakaóvajat, amit a fehércsoki tartalmaz, ne legyen foltos, fénytelen a csokink, miután kivesszük a formákból a kész bon-bonokat. Fontos tudni, hogy a fehércsokival nehezebb bánni, mint a jó minőségű étcsokikkal, hiszen ebben sokkal kevesebb kakaóvaj van és sok egyéb adalékanyagot tartalmaz, így alacsonyabb az olvadáspontja is, amit a temperálás során figyelembe kell vennünk.
A formákba belekanalaztam a folyékony fehércsokit, majd óvatosan körbeforgattam, hogy a hüvelyek oldalát is egyenletesen fedje, legvégül kicsorgattam belőlük a felesleget, és egy habkártyával (ha nincs akkor vonalzóval) lehúztam a forma hátoldalát, hogy a felesleges csokit eltávolítsam róla. Hűtőben hagyom megszilárdulni. Mivel én duplatöltelékes bon-bonokat szerettem volna készíteni, így a karácsonyi mintás szilikon bon-bon formák közül először csak azokat öntöttem ki csokival, amelyeket elég mélynek véltem a kétféle töltelék befogadására, a kevésbé mély harang formákat csak a legvégén öntöttem ki a maradék fehércsokival.
Míg vártam a csokihüvelyek dermedésére, előkészültem a meggyes és fehércsoki-ganache töltelékekkel.
A meggyes zseléhez tulajdonképpen a nyáron elrakott megkocsonyásodott meggylekvárom szolgált alapul. Attól függően, hogy mennyire darabos a lekvár, egy késsel próbáljunk minél apróbbra, egyneműre dolgozni a meggyszemeket, majd szükség szerint édesíthetjük, ízesíthetjük, fűszerezhetjük a lekvárt, legvégül lazítsuk fel egy gyors kavarással, hogy szépen el tudjon terülni a csokihüvelyekben a lekvár. A hűtőben pihentetett fehércsoki-ganache krémet egy magasfalú keverőpohárban egykarú kézimixer habverő fejének segítségével kemény habbá verjük, majd habzsákba töltjük, melynek végére apró lyukat vágunk.
Miután teljesen megszilárdultak a csokihüvelyek, először a meggylekvárral töltjük meg őket úgy, hogy még krém is férjen bele, valamint le tudjuk zárni a csokihüvelyeket. A meggylekvár után a fehércsoki-ganache krémet nyomjuk a csokihüvelyekbe, majd 10 percre visszatesszük a hűtőbe, mielőtt lezárjuk a bon-bonok alját.
A lezáráshoz az első fázisnál megmaradt olvasztott fehércsokit használom, ha kell, kissé újra melegítem. Befedjük a bon-bonokat és egy habkártyával lehúzzuk a felesleget a formákról. Hűvös helyen várjuk, míg teljesen megszilárdulnak. Ezután óvatosan kipattintjuk a szilikon formákból és kis papírkapszlikba tesszük.
Összegzésként elmondható, hogy talán a fehércsokival sokkal nehezebb dolgozni, mint a jó minőségű étcsokikkal, néhanapján megéri a fáradozni és bajlódni a készítéssel, hiszen igazán különleges, ünnepi bon-bon falatokat kapunk eredményül.
play youtube
play youtube
xnxx
xvideos
porn
hentai
porn
xnxx
sex việt
Phim sex
MP3 download
Download Mp3
Free Music
sex mex
phim séx
Tujuana
No Comments