Egyszerű sütemények/ Gluténmentes

GLUTÉNMENTES MÁLNAHABOS MALACKA-MUFFIN

Tegnap este malacunk volt! Habár most sem így terveztük a szilveszterünket, úgy látszik, nálunk már hagyománnyá vált, hogy az utolsó pillanatban mégiscsak egy másik “buliban” kötünk ki, mint ahová eredetileg készültünk 
Gyerekfelügyeletnek indult, aztán egy felvidéki gyülekezeti óévbúcsúztató-újévköszöntő összejövetel lett belőle. És ha már vendégségbe megyünk, illik egy kis hazait vinni, így az óév utolsó napján még malackodtunk egy kicsit 

Csupacsokis muffin (24 db minimuffinhoz):
1 nagy tojás
30 gr. DW 1:4
1 dl olaj
120 ml tejszín
120 ml víz
110 gr. barna rizsliszt
115 gr. zabpehelyliszt (pehely darálva házilag)
25 gr holland kakaópor
Fél cs. sütőpor (vagy 1 tk. szódabikarbóna)
24 db fagyasztott málna
A por állagú alapanyagokat egy tálban elkeverem, egy keverőtálban pedig a nedves hozzávalókat kézi habverővel alaposan homogénre keverem. Hozzáadom a liszteket, összekutyulom, és muffin kapszlikba adagolom, legvégül mindegyikbe nyomok 1 szem málnát a közepébe, maradék tésztával kissé befedem, majd előmelegített sütőben 160 fokon légkeverésen 15-20 perc alatt készre sütöm. Először szinte duplájára póposodnak, majd egy picit visszazárnak a tetején lévő repedések. Ha kész, nyitott sütőajtónál hagyjuk pár percig pihenni, majd szedjük ki őket egy rácsra míg teljesen kihűlnek. Nekem ebből a tésztamennyiségből most 30 minimuffinom lett 

Málnás-mascarpone krém:
200 ml málnapüré (nyári fagyasztásból)
100 ml víz
2 ek. DW 1:4
1 zacsi pudingpor
350 gr mascarpone
A mascarpone kivételével sűrű pudingot főzünk, majd folpackkal légmentesen letakarjuk, amíg teljesen ki nem hűl. Ezután a mascarponéval habosra keverjük, habzsákba kanalazzuk, és kívülről befelé történő körkörös mozdulatokkal megformázzuk a malacok fejét 
A cocanózik és fülecskék cukor és gluténmentes pillecukorból készültek. Ezt a sparban lehet kapni, önmagában történő fogyasztásra nem ajánlom, mert drága, és haspuffasztóan maltitos, ízre meg nem valami nagy szám, de ilyen mini mennyiségben dekorációnak most tökéletes volt  A szemekhez fél tábla étcsokit megolvasztottam, és egy jó ek. mascarponéval alaposan kikevertem, hogy ki tudjam nyomni habzsákból. Az olvasztott csoki vagy túl folyós lett volna, vagy kezelhetetlenül dermedt, így kényelmesebb volt krémesebb állagot csinálni belőle 


Ahogy az már csak lenni szokott a gyülis alkalmakkor, töménytelen mennyiségű kaja, édesség, sütemény van általában. Ez a 24 malacka azonban konkrétan másfél perc alatt fogyott el, amíg a konyhából beértünk vele az asztalig, még le sem tettük, már eltűnt az összes kis turcsinózis  Sztem a dupla adag is kevés lett volna 
Boldog Új Évet kívánok mindenkinek!

You Might Also Like

4 hozzászólás

  • Reply
    Liuliu
    2018-03-12 at 15:36

    hát ezek eszméletlen cukik, kicsi fiaim imádnák!! ? be is kedvenceltem, csak arra nem tudok rájönni, hogy a fülecskéket hogyan faragtad ilyen kis formás-ívesre…. lécci segíts! ?

    • Reply
      edesiteszde
      2018-03-12 at 16:28

      Kedves Liuliu,
      A henger alakú cukor-és gluténmentes pillecukorból vékony szeleteket vágtam, ami kör alakú lesz, de mivel ez egy ragacsos valami, így a késre is ragad picit, így a körszeletek nem is kör alakúak lesznek, hanem mandula alakú inkább. Ezeket már csak félbe kell vágni, és kész is vannak a fülecskék 🙂

  • Reply
    Liuliu
    2018-03-12 at 17:10

    áá, nagyon szépen köszi, ki fogom próbálni a hétvégén ? és hadd gratuláljak az oldaladhoz, elképesztően klassz dolgokat készítesz, nem győzök ámulni… ??

    • Reply
      edesiteszde
      2018-03-12 at 17:15

      Nagyon szépen köszönöm, örülök, ha másnak is tetszik és örömét leli az oldal használatában 🙂

    Leave a Reply