Gluténmentes/ Torták

GLUTÉNMENTES SÁRGABARACKOS TÚRÓTORTA

Ez most az én tortám lett, mivel ma van a névnapom Persze, ha nem lenne az, akkor is elkészült volna, de így még jobb 
Tegnap délelőtt meglepetéssel készültünk Nektek Tamással, amiben nagyon sok munkánk van, és még sok is lesz, de ez majd úgyis kiderül  Csak még kicsit várni kell rá 
Délben átmentünk anyósomhoz, mivel főzni sem nagyon volt időnk, így a fagyóból előkaptunk egy kis sültkrumplit, összerámoltunk egy gyors salátát, és sütöttünk ki rántott husit, majd anyósom rávett minket, hogy maradjunk délutánra bari lekvárt főzni, mert végre megérett a fa  Hát, nekem tegnap reggel az első ébredés utáni gondolatom pont az volt, hogy “De jó, ma nem kell lekvárt főzni, nyugis nap lesz”, szóval nem volt először őszinte a mosolyom, de mégsem lehet veszni hagyni a drága bio gyümölcsöt, úgyhogy gyorsan (lassan, de ki számolja) üvegekbe csomagoltuk a folyékony aranyat 
Mivel még nem folyt már a fülünkön is kifelé a barack, hazajöttünk, és csináltam egy sárgabarackos túró tortát, hogy nagyon szezonálisak legyünk 

Kakaós piskóta 18 cm-es tortaformában a prímán bevált recept alapján, ITT találod.

Barackos túrókrém:
500 gr tisztított-magozott sárgabarack
1 kk. pektin
2 ek. DW 1:4
250 gr túró
200 gr habtejszín
2 ek. DW 1:4
A barackot leturmixoljuk, pektinnel elkevert negyedannyival összerottyantjuk, mintha lekvárt készítenénk. Megvárjuk, míg teljesen kihűl, ekkor kb. 8-9 kanálnyi barack lekvárt a túróval alaposan összekeverünk.
A tejszínt 2 kanál negyedannyival habbá verjük, majd összeforgatjuk a túrós masszával.
A kihűlt piskótát 3 lapba vágjuk, majd laponként először megkenjük a maradék barack lekvárral, majd arra kenjük a túrókrémet. Betöltjük a tortát, a maradék túrós krémmel a tetejét és a külsejét is bekenjük. Én ekkor egy éjszakára hűtőbe tettem, másnap folytattam. Ekkor még lesz kimaradó barack lekvárunk, amit szintén hűtőben tárolunk, másnap a díszítő krémhez használunk.

Külső díszítő krém bevonat:
200 gr habtejszín
2 ek. DW 1:4
250 gr mascarpone
2-3 ek barack lekvár
A tejszínből a negyedannyival habot verünk, majd hozzá keverjük a mascarponét.
Végül pár kanálnyi barack lekvárral ízesítjük, színezzük a krémet. Rózsákat nyomtam a tetejére, barack szeletekkel díszítettem, az oldalát kártyával simára húztam és körbenyomtam díszítő krémmel az alját.

Nagyon finom lett a végeredmény, a friss, üde túrós krém és a kakaós piskóta nagyon jól passzol egymáshoz.
A torta betöltéséről hozok majd egy kis segítséget 
Boldog névnapot kívánok minden Marinának, akik közül még csak 1-el találkoztam életemben személyesen (ő volt az altatós orvosom a mandiműtétemnél  )

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply