Az elmúlt hetekben sokat vendégeskedett konyhánkban a sütőtök különböző formákban. Anyósom nagyon szép és finom tökjei először leves formátumban lettek feldolgozva, amiről sajnos elszállt a képes dokumentációnk, pedig amellett, hogy nagyon finom volt, rendkívül szép látványt is nyújtott az asztalunkon. A leves képei mellett egy számomra nagyon fontos másik anyag is elveszett az éterben egy meghibásodott kártya miatt, de ezzel a vis majorral egyúttal talán megtanultam elengedni az általam görcsösen ragaszkodott elképzeléseimet is picit. Talán ezért is született kevesebb poszt az elmúlt hetekben, tanulgatom inkább a pillanatot megélni, nem pedig a fényképek által emlékezni rájuk. Ez a mai világban rendkívül nehéz, de szerintem nagyon fontos. A másik oka a receptek csökkenésének az volt, hogy rengeteget dolgoztunk Tamással a győri Esküvő Kiállítás anyagával. Hetekig tartott a fotókönyvek, szóróanyagok és faliképek megfelelő összeállítása, de végül sikerült mindent időben elintéznünk, amit szerettünk volna és egy olyan anyaggal megjelennünk, amit tényleg büszkeséggel mutathattunk meg a rengeteg érdeklődő jegyespárnak. Volt még egy esküvőnk is, és sajnos becsúszott egy sütő szerviz is, így azt hiszem nem is kell tovább részleteznem az elmaradásom okát 🙂 Közben azért sütögettem, csak a dokumentációval vagyok elmaradozva, amit igyekszek pótolni! Ezzel a sütőtökös mufinnal még így sem sikerült kicsúsznom az aktuális Halloweeni időszakból 😉 Tamás munkatársaival még egy utolsó őszi kertipartira voltunk hivatalosak, oda készítettem ezt az adagot.
Diós muffin (24 db mini muffinhoz):
1 nagy tojás
30 gr DW 1:4 édesítő
0,7 dl Barco kókuszolaj
120 ml tejszín
120 ml víz
90 gr barna rizsliszt
75 gr darált dió
75 gr ZP liszt (zabpehely házilag darálva)
Fél cs. sütőpor (vagy 1 tk. szódabikarbóna)
A por állagú alapanyagokat egy tálban elkeverem, egy keverőtálban pedig a nedves hozzávalókat kézi habverővel alaposan homogénre keverem. Hozzáadom a liszteket, összekutyulom, és muffin kapszlikba adagolom, majd előmelegített sütőben 160 fokon légkeverésen 15-20 perc alatt készre sütöm. Ha kész, nyitott sütőajtónál hagyjuk pár percig pihenni, majd szedjük ki őket egy rácsra míg teljesen kihűlnek. Nekem ebből a tésztamennyiségből most 30 minimuffinom lett
Sütőtökös krém:
300 gr kikapart, villával alaposan átnyomkodott krémesre sütött sütőtök pürét 250 gr mascarponéval és 1 ek. negyedannyival kézi mixer habverőjével habosra keverek. Ennyire egyszerű Ezt a krémet akár teljesen édesítés mentesen is készíthetjük, hiszen a sütőtök nagyon finom, édes ízt ad önmagában is. Mivel ezt az adagot most vendégségbe vittem, így az édes ízekhez szokott társaság kedvéért még megkínáltam egy kanálnyi negyedannyival is a krémet. Ha szeretnénk intenzívebb színt elérni, egy-egy csepp sárga és piros gél állagú ételfestékkel még tökösebbé tehetjük a krém színét 🙂 Tegyünk félre 1-2 ek-nyi mennyiséget a krémből, amihez egy kis zöld színezéket keverünk, ez lesz a tök szára és indája, a többi krémet különböző végű csövekkel ellátott habzsákba kanalazzuk, és a kihűlt muffinok tetejére nyomjuk, lehetőleg úgy, hogy az kirajzoljon valamiféle tök formát. Ebben a krémben nincs semmiféle állagjavító adalékanyag, így eléggé lágy lett, azonban még így is sikerült talán a célomat elérni vele, még, ha kissé amorfak is lettek a kis tökikéim 🙂
Sokan talán ódzkodnak a sütőtök használatától inzulinrezisztencia esetén, hiszen annak ellenére, hogy növényi, alapvetően lassú szénhidrát tartalma van, nyersen mérve 16/100 gr CH tartalommal bír, és hát valljuk be, nyersen nem igen esszük ezt az alapanyagot. Feldolgozva azonban már a rostok roncsolásával jár a fogyasztása, hiszen általában levesként vagy sütőtök krémként, így pedig már gyors szénhidrátként fogyasztjuk, azonban egyáltalán ne tekintsünk rá tiltandó alapanyagként! Rengeteg pozitív tulajdonsága van, amelyet a megfelelő időben és megfelelő mennyiségben felhasználva igenis változatossá tudjuk tenni a szezonális étkezéseinket! Ne felejtsük el azt sem, hogy a sütőtök a babák hozzátáplálásánál is fontos szerepet tölt be, eredendően édes ízével pedig plusz édesítés nélkül is szimpatikussá válik a fanyalgó legkisebbek számára is 😉 Ha első szülinapi torta a feladat, ahol nem szívesen alkalmazunk cukrot, sem más (természetes) édesítőszert sem, akkor szintén a legjobb választás lehet krémek készítésére!
play youtube
play youtube
xnxx
xvideos
porn
hentai
porn
xnxx
sex việt
Phim sex
MP3 download
Download Mp3
Free Music
sex mex
phim séx
Tujuana
No Comments