Gondolatok

2017-SZÁMVETÉS

Hihetetlen, milyen gyorsan szaladt el ez az év.
Sajnos 2017 betegséggel kezdődött, és úgy is ért véget számunkra. Ennyit még soha nem kellett az egészségünkkel foglalkoznunk, mint ebben az évben. Gyakorlatilag Tamással átestünk egy 30 éves teljes generálon, és csak remélhetjük, hogy minden megmaradt alkatrészünk bírja majd a következő 30-at  Mindezt leszámítva, tevékeny év áll mögöttünk.
Édesítészde szempontból aktív év volt. Úgy érzem, rengeteget fejlődtem, technikában, ízekben, formákban  Emlékszem, januárban, amikor betegen feküdtem az ágyban, rengeteg netes videót megnéztem, és ámulatba ejtettek a formára nyomott krémdekorációk. Akkor elhatároztam, hogy 2017-ben ebben szeretnék a legnagyobbat fejlődni, ami ugyebár cukormentesen nagy kihívás volt. Úgy gondolom, hogy ezt a célkitűzésemet nagyszerűen megugrottam, hiszen rengeteg különböző kreatív krémdekorációs torta született 
A másik dolog, amiben sokat fejlődtem, az a plusz mentességek beépítése a sütikbe, tortákba. Számos hagyományos, és rengeteg új ízvilág is született nemcsak cukor-, de glutén-tej-és tojásmentesen is.
Gyakorlatilag alig van olyan íz, amit mentesen ne lehetne elkészíteni. A mentesség cseppet sem hátrány, hanem egy olyan szűkebb, aranyköves ösvény, ahol az utat friss, üde gyümölcsfák, mogyoróbokrok, színes virágok, árnyékos diófák övezik, és kínálják termésüket az orrunk elé lógatva. Csupán annyi a dolgunk, hogy elfogadjuk, megbecsüljük és bölcsen használjuk ezeket az ajándékokat. Nem mondom, hogy ez az egyszerűbb és gyorsabb módja az ételkészítésnek, de megéri az alapanyagok valódi ízét érezni ezáltal 
Az alábbi, éves montázsommal szeretnék mindenkinek eredményes, új kihívásokkal teli, boldog Új Évet kívánni! Köszönöm, hogy értékelitek a munkámat, hogy kipróbáljátok a recepteket, és örömötöket lelitek a végeredményben!
Remélem 2018-ban is együtt sütünk   

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply