Ezt a tortát még a hétvégén sütöttük Anyukámmal Karácsonyra. Ha valami igazán gyors és finom tortát szeretnél készíteni, de nem akarsz sok időt pepecselni a konyhában, akkor ez pont ilyen torta A zserbóhoz felbontottunk egy nagy üveg eperlekvárt, így mindenképpen a megmaradt lekvárból szerettünk volna valamit készíteni, így született ez az egyszerű torta.
Kakós piskóta lapok egy 24 cm átmérőjű kapcsos tortaformába:
3 tojás szétválasztva
1 lapos ek. DW 1:4
1 ek. ZP liszt
1 ek. TK búzaliszt
1 ek. kakaópor
1 csöpp olaj
A tojások fehérjét a negyedannyival habbá verjük, majd hozzáadjuk a sárgákat, tovább verjük, majd a csöpp olajjal is tovább dolgozzuk a habunkat. Az előzőleg elkevert szárazanyagot 3 lépésben, immáron szilikon spatulával körkörös, határozott mozdulatokkal beleforgatjuk a habba, majd szilikonos sütőpapírral csak alul! bélelt tortaformában kb 15 perc alatt, előmelegített 175 fokon készre sütjük a lapokat. A fenti mennyiség 1 lapra elegendő, tehát ezt a mennyiséget még kétszer süssük meg, hogy megkapjuk a 3 lapunkat
Epres-tejszínes krém:
400 gr 30%-os habtejszín
2 ek. DW 1:4
250 gr mascarpone
350 gr eperlekvár
10 gr porzselatin feloldva 30 ml vízben
A zselatint mérőpohárba teszem a 30 ml hideg vízzel, hagyom megduzzadni, majd 10 mp-re beteszem a mikróba felolvasztani. Ha szükséges mégegyszer beteszem 10 mp-re, ne forrjon, de folyékonynak kell lennie. Kemény habbá verem a tejszínt a negyedannyival. Ha már jó állagú a hab, belekeverem a mascarponét, és géppel tovább keverem. Hozzáadom a lekvárt, és homogénné keverem szintén kézi mixerrel. Legvégül hozzáöntöm a zselatinmasszát, és alaposan elkeverem benne.
A kihűlt lapokat megkenem még egy kis eperlekvárral, majd erre kenem a tejszínes krémet. A többi lappal is hasonlóképp járok el, majd a torta tetejét és oldalát is bevonom krémmel. Ez a krém kissé lágyabb lesz, mint egy keményítős-vajas krém, ezért is raktunk bele pici zselatint, de a hűtőben tökéletes állagra fog dermedni, ne aggódjunk. Húzzuk le habkártyával egyenletesre a krémet a torta oldalán, majd tegyük hűtőbe dermedni.
Fél tábla cm étcsokit sajtreszelőn leforgácsolok, és a megdermedt torta oldalát bevonom vele. Nagyon pepecs meló, mert ezt általában egy 600 literes csokiforgáccsal teli zsákból szokták fél marékkal a tortára tapasztani lendületből, dehát ugye a háziasszony konyhájában erre nincs lehetőség, és azt is utáljuk, hogy az egész konyhára ráolvad a csokiforgács, úgyhogy én ezt gumikesztűvel és egy kiskanállal oldom meg. A gumikesztyű némileg megakadályozza, hogy idő előtt a tenyerembe olvadjon a csoki, és csak a tortára tapadjon, ne a kezemre. A torta tetejét is bepaníroztam most forgáccsal, és a kimaradt krémmel díszítettem.
Nagyon egyszerű, nagyon gyorsan készíthető torta, aminek az íze egy igazi eperbomba
Ezúton szeretném megköszönni azt a rengeteg képet, amit a receptjeim alapján készített karácsonyi sütijeitekről készítettetek, nagy boldogsággal tölt el látni, hogy sikerélményetek van, és hogy sokótoknál a finnyásabb családtagok is gyakran nyitották ki a hűtőajtót az egészséges sütiket keresve Ezek a visszajelzések viszik tovább ezt az oldalt! Köszönöm!
play youtube
play youtube
xnxx
xvideos
porn
hentai
porn
xnxx
sex việt
Phim sex
MP3 download
Download Mp3
Free Music
sex mex
phim séx
Tujuana
No Comments