Hagyományos sütemények

SKÓT KRÉMES 2.

Idén is elkészítettem ezt a régi nagy kedvencemet. A sok lap ellenére nagyon hamar megcsinálható, 1 óra alatt az összes lapot ki lehet sütni a bekeveréstől számítva, másnap pedig már csak be kell tölteni a krémmel. Ebben a sütiben sem érződik ki az “egészséges íz”, tehát nyugodtan bevállalhatjátok finnyásabb családtagok esetén is, hadd lepődjenek csak meg 
A tészta receptjét és részletes leírását már feltettem, IDE kattintva tudjátok elérni.

A krém:
300 ml tejszín
300 ml víz
2 zacsi vaníliás pudingpor
2 tojás sárgája
35 gr DW 1:4
1 zacsi van. xilit
250 gr mascarpone
A mascarpone kivételével a többi hozzávalóból sűrű pudingot főzök, a két tojás sárgáját csak azután kavarom el a pudingban, miután félrehúztam a főzőlapról. Megvárom míg teljesen kihűl, és kézi mixerrel kihabosítom a mascarponéval. Nagyon jó állagú selymes krémünk lesz. Mascarpone helyett lehet használni vajat is, igazából az ízén, állagán nem sokat változtat, az utóbb időben viszont az vaj ára messze felülmúlja a mascarponéét, így amiben lehet, ott olcsósítunk. 
Megkenjük a lapokat, kissé megnyomkodjuk, hogy mindenütt szépen terüljön el a krém, és alufóliával lefedve, vagy zárható sütidobozba rakjuk jópár órahosszára hideg helyre, hogy lepuhuljon, összeérjen. Ezután vizes késsel szeleteljük, tetejét porcukorral szórva, vagy fehércsokival kenve is tálalhatjuk 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply