Gyerekkorom egyik nagy kedvence is a karácsonyi repertoárt képezte a hétvégén. Ezt a sütit is jó egy nappal korábban készíteni, hiszen nagyon jól összepuhul a krémmel a piskóta Eddig még nem készítettem gluténmentesen, azonban az elmúlt év gluténmentes piskóta sikerélményeimen felbuzdulva nekiláttam ezt is átalakítani Ez egy tipikusan olyan süti, amit ha nem árulnánk el a vendégeknek, hogy miből készült, senki észre sem venné, hogy nem fehérlisztes-cukros sütit eszik, úgyhogy a nagyon finnyás családtagokkal rendelkezőknek is ajánlom elkészíteni, biztosan nagy sikere lesz!
Recept egy A/4-es méretű (32×22 cm-es) pecsenyesütő tepsihez:
6 tojás szétválasztva
38 gr DW 1:4
3 kanál forróvíz
1,5 ek. kakaópor
90 gr barna rizsliszt
90 gr ZP liszt
A tojások fehérjét a negyedannyi felével habbá verem, míg a sárgáját a többi negyedannyival és a 3 kanál forró vízzel szintén habosra keverem. Majd a kettő tojásos habot elegyítem, és együtt habosítom tovább a robotgéppel. A száraz hozzávalókat összeszitálom, majd spatulával óvatos, de határozott körkörös, alulról fölfelé történő mozdulatokkal belekeverem a tojásos habba.
Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe egyengetem, majd előmelegített 175 fokos sütőbe teszem kb 13-15 percre. Tűpróbázunk, ha elkészült, lekapcsoljuk és kinyitjuk a sütőt, 5 percig hagyjuk pihenni, majd kivesszük a sütőből, rácsra borítjuk, és hagyjuk teljesen kihűlni.
Ha kihült, vízszintesen kettévágjuk, és pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk, de szaggathatjuk először is, aztán egyesével kettévágva a pogácsákat. (nekem 4×6= 24 db lett belőle. 4,5 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval szaggattam. A maradék piskótát mélyhűtőbe teszem, jó lesz később egy pohárdesszerthez
Krém:
1 dl tejszín
1 dl víz
1 cs. vaníliás xilit
2 csapott evőkanál barna rizsdara
Sűrű krémet főzünk (mintha tejbegrízt főznénk, pudingos állagig!) Teljesen kihűtjük.
200 gr vajat 35 gr por negyedannyival (fontos, hogy por legyen!) habosra keverünk, és a kihűlt krémmel összedolgozzuk. Én még szoktam belekeverni 2 kanál kókuszreszeléket is.
Mindezek után még 100 gr mascarponét is belekevertem a krémbe, sokkal lágyabb, teljesebb ízvilágot kapunk ezáltal, és megkönnyíti a további munkát a kakaós pogácsáink külsejének megkenésénél.
Minden darabot összeragasztunk egy kis krémmel a közepén, majd a pogácsák külsejét is bekenjük, kókuszreszelékbe forgatjuk.
A tetejére lehet kenni olvasztott csokit vagy fehércsokit. Én nem tettem, de így is teljesértékű finomság számomra
play youtube
play youtube
xnxx
xvideos
porn
hentai
porn
xnxx
sex việt
Phim sex
MP3 download
Download Mp3
Free Music
sex mex
phim séx
Tujuana
1 Comment
2017 KARÁCSONYI ASZTAL – edesiteszde.hu
2018-01-15 at 18:48[…] Gluténmentes hólabda ITT: […]