Gluténmentes/ Torták

GLUTÉNMENTES SZIVÁRVÁNY TORTA

Ismét eltelt egy év, és a legnagyobb unokahugom, Hanna, már betöltötte a 7. életévét  Olyan hihetetlenül gyorsan telik az idő, már iskolás nagylány, aki a régi ovis és az új sulis barátaival ünnepelte a szülinapját. Erre a partira készítettem neki ezt a szivárványos tortát, ami red velvet piskóta közé töltött erdei gyümölcsös krémet kapott.

A piskótát a már korábban posztolt vörös bársony tortánál bevált arányokkal készítettem, csak 3x-os mennyiségben, mivel itt most 24 cm-es tortaformát használtam.
IDE kattintva érhető el a piskótarecept, ezt háromszoroztam.
A három lap tésztáját egyszerre kevertem ki, majd mérleggel három egyenlő részre osztva, laponként külön sütöttem őket. Hűvös kamrában, vagy hűtőbe téve semmi baja nem lesz a tésztának, míg kivárják egymást a sütőben. Laponként előmelegített sütőben 175 fokon kb. 15-17 percig sütöttem őket.

A krémet még a nyáron passzírozott málnavelőből és erdei gyümölcsvelőből készítettem az alábbi módon:
400 ml gyümölcsvelő
200 ml víz
2 cs. vaníliás pudingpor
3 ek DW 1:4
400 gr görög joghurt (Lidl)
500 gr mascarpone
1 ek. DW 1:4
A gyümölcsvelőt a 3 kanál negyedannyival feltesszük rottyanásig a főzőlapra, a vízben elkeverjük a pudingport, majd a szokásos módon sűrű pudingot készítünk. Miután lehúztam a tűzhelyről, belekeverem a joghurtot, folpackkal légmentesen letakarom és hagyom teljesen kihűlni.
A mascarponét kihabosítom 1 ek. negyedannyival, majd több részletben hozzákeverem a kihűlt joghurtos puding alapot. Egy szuper gyümölcsös, kissé savanykás krémet kapunk. Ez a krémmennyiség nem csak ehhez a tortához lesz elég, bőven maradt még egy másnapi desszertre, amit hamarosan hozok és mutatok is 
A kihűlt tortalapokat megkentem a gyümölcsös krémmel, összeállítottam a tortát, majd a külsejét is bevontam a krémmel, végül hűtőben dermesztettem. Ezután még egy végső krém réteget kapott a torta oldala, egyenletesen elhúztam kártyával.


Díszítő krém:
2 dl tejszín
1 dl víz
1 ek. DW 1:4
1 cs. tejszínes pudingpor
250 gr mascarpone
1-1 pici csepp különböző színű gél ételfesték
Szokásos módon sűrű pudingot főzők, folpackkal légmentesen letakarom, majd miután teljesen kihűlt habosra keverem a mascarponéval. 6 részre osztom, ebből 5 adagot a megfelelő színre keverek, levélnyomó csővel ellátott habzsákba teszem, és élére állított hullámokkal készítem el a szivárványt. A hatodik adag krémet fehéren hagyom, ebből nyomom ki a felhőcskéket a szivárvány végére.
Ebből a krémből is fog jócskán kimaradni, (hamarosan hozom) ITT van, mi készült alapanyagmentés okán a krémekből 
A nagy játékban kifáradt lurkóknak igazán jól jött a szénhidrát pótlás, örömmel falták a tortát, az aktuális my little pony őrületbe pedig igazán beleillett a torta díszítése is 
Boldog szülinapot Hannám, drága kis tündérkirálylányom <3

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply