Torták

ALMÁS-RÉPATORTA SÜTŐTÖKÖS KRÉMMEL (ÉDESÍTÉSMENTES)

Oli első szülinapi trash the cake fotózásáról hozok pár képet 🙂
Egy éves lett a keresztfiúnk, ennek apropóján rendeztünk számára egy tortába belemászós, maszatolós stúdió fotózást. Végülis, a fotós és a házi cukrász adott volt 
Készítettem számára egy teljesen édesítésmentes óriás muffin tortát, ami igazi kihívás volt az ízeket tekintve, hiszen édesítés nélkül számomra elfogadható alapanyaghasználattal nehéz nem csak szép, de finom (de legalább aránylag ehető) tortát készíteni. A jól bevált répatorta receptemet hívtam segítségül, amiben a répa és alma ízesít, mindez pedig kapott egy sütőtökös mascarpone krémet, ami bármilyen édesítés nélkül is brutál ízletes, édes lett 

Almás-répatorta 1 db 16 cm átmérőjű formához és 1 db 13 cm átmérőjű formához:
4 tojás
50 ml olaj
100 ml multivitaminlé (100 %-os)
Fél citrom leve
150 gr Tk búzaliszt
150 gr ZP liszt
1 kk szódabikarbóna
200 gr reszelt répa
100 gr reszelt alma
A tojásokat a nedves alapanyagokkal összehabosítom kézi habverővel, majd hozzáadom a szódabikarbónával elkevert liszteket. Alaposan elkeverem ezzel is. Legvégül hozzáadom a reszelt répát és almát, és ezzel is elkeverem.
Egy kisebb és egy nagyobb formába adagolom, ami nagyjából kiadja majd a muffin formát, majd előmelegített 170 fokos sütőbe teszem légkeverésen kb 35 percre.
Nagyon szépen feljöttek a tészták, bár igaz, ha laponként sütjük, akkor sokkal levegősebb lesz a végeredmény, itt a formázhatóság miatt egyben sütöttem őket, és aztán vágtam fel.

Sütőtök krém:
250 gr kikapart, villával alaposan átnyomkodott sütőtök pürét 250 gr mascarponéval robotgéppel habosra keverek. Ennyire egyszerű 
Ha kihűlt, kissé a nagy forma oldalát lesrégítom, hogy muffin kapszli formája legyen, két lapra vágom, megkenem a sütőtök krémmel, majd ráteszem a másik lapot, ismét kenek, majd a harmadik, kisebb lapot is a tetejére teszem. És akkor itt jön az érdemi munka  Hogyan csináljunk egy amorf formából majdnem tökéletes muffin formát? Itt kapott még jóóóó sok krémet (ami amúgy sem árt egy édesítetlen tésztának), és szépen kialakult a formám
A külső krémezést 200 gr. tejszínhabbal összekevert 250 gr mascarpone krémmel végeztem, amiből kivettem annyit, ami elég az alsó, fehér rész kenésére, majd 1 csepp kék ételfelestékkel színeztem a tetejére szánt díszítő krémet, amit rózsa alakban nyomtam alulról fölfelé haladva a torta tetejéig 
Szerintem első nekifutásra nagyon helyes, formás kis tortát sikerült összehozni, arról nem is beszélve, hogy a kis legény milyen ügyes volt végig a fotózás alatt! Először meglepetten nézte, mit is kéne ezzel a kékséggel csinálni, majd a lehető legnagyobb természetességgel mélyült bele az alkotó munkába 
Boldog első szülinapot Olivér!!! 
Tortadíszek: Pixelmano

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply