Gluténmentes/ Torták

GLUTÉNMENTES BRUTELLA TORTA 3

Ezt a tortát még a hét elején készítettem. Mivel maradt ki egy csomó dobos lapom, és egy csomó alapanyagom a krémhez (beleértve a házi mogyorókrém utolsó cseppjeit), gondoltam megörvendeztetem magunkat is ezzel a finom tortával. Tamás nagy bánatára (na jó…nem is bánkódott azért annyira), de a munkatársaim legnagyobb örömére a torta egy részét felajánlottam az irodai köz javára  Mit ne mondjak, ez a torta számomra a lemondás nélküli örömforrás, kevés édes ízért vagyok ennyire oda, de ez tényleg gyerekkorom kedvenc csokijának (Kinder Bueno) a legtökéletesebb alteregója 
Ugyanúgy dobos lapokat használtam piskótaként, ahogy az előző hasonló tortáknál is, ennek és a házi mogyorókrém receptjét ITT találod.

Ezután nincs más dolgunk, mint 3 féle krémet készíteni:
Vaníliakrém:
120 ml tejszín
60 ml víz
20 gr (fél csomag!) vaníliás pudingpor
1 lapos ek. DW 1:4
125 gr mascarpone
30 gr szobahőmérsékletű vaj
Szokásos módon sűrű pudingot készítünk, miután teljesen kihűlt, kihabosítjuk a mascarponéval és vajjal.

Mascarponés mogyikrém:
150 gr mascarpone
1 kk. DW 1:4
4 ek. (kb. 150 ml) házi mogyorókrém
Kézi mixerrel kihabosítom a mascarponét a negyedannyival, majd kanalanként hozzáadom a mogyikrémet, a kívánt szín-állag eléréséig. Én egy sötét, masszív krémet szerettem volna.

Tejszínes mogyorókrém:
200 gr tejszín
1 ek. DW 1:4
125 gr mascarpone
2 ek. (kb. 80 ml) házi mogyorókrém
A tejszínt a negyedannyival kemény habbá verem, hozzáadom a mascarponét és a mogyorókrémet, és együtt habosítom tovább.

A lapokat a háromféle krémmel felváltva megkenem. Az alsó lapot a sötét színű mascarponés mogyorókrémmel, az azt követőt a vaníliás fehér krémmel, majd a következő lapot a tejszínes mogyikrémmel. Ezt mégegyszer megismétlem. Akkor jó, ha a tészta vastagsága kb. ugyanannyi, mint a krém vastagsága. A kimaradó krémeket felhasználva díszítem és vonom be a tortát. Mint az látszik is, ez a torta nem kapott semmi extra díszítést, mivel már nagyon fogyóban volt az alapanyag, így csak körbepöttyintettem a sötét mogyikrémmel.
Felhívnám a figyelmet életem eddigi legtökéletesebbre sikerült torta szelet fotójára  Végre volt elég időnk kivárni a megfelelő dermedési időt, így a torta ezzel a vágóéles szelettel ajándékozott meg minket  Apró örömök  Aminek még nagyon örülök, hogy ezt a tortát már nagyon sokan elkészítettétek, és nagyon pozitív visszajelzések érkeztek az ízeket és nem túl bonyolult elkészítést illetően  Voltak olyanok is, akik csak a házi mogyorókrém elkészítéséig jutottak, majd azon kapták magukat, mire elkezdhették volna a tortát, rejtélyes körülmények között elfogyott az utolsó cseppig. Nekik üzenem, hogy legközelebb több önuralmat, és meglesz a torta is  
Nagyon szeretem viszontlátni az általatok készített tortákat, így senkit ne tartson vissza az a gondolata, hogy esetleg nem lett olyan tökéletes külalakú, amit megmutatna a külvilágnak, nyugodtan töltsétek fel kommentben a képeiteket 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply