Lassan kezdem utolérni magam, már ami a húsvéti ünnepi sütögetéseket illeti. Ma reggel fejeztem be ezt a tortát. Egy korábbi piskótatekercs receptemet öntöttem torta formába, amivel egy frissítően üde, tavaszi finomságot alkothattam aktuálissá varázsolva a panna-cotta nyuszikkal
Recept egy 17 cm-es tortaformához:
4 nagyobb tojás szétválasztva
20 gr DW 1:4
1 löttyintésnyi olaj
40 gr barna rizsliszt
35 gr ZP liszt
15 gr darált mák
Fél citrom héja
1 ek. citromlé
Külön felverem a tojásokat, a fehérjét a negyedannyival, majd hozzákeverem a sárgákat is. Folyamatos habverés mellett egy löttyintésnyi olajat csurgatok bele, tovább verem 1-2 percig, amíg homogén, világos sárga, könnyű habot nem kapok, majd a citromhéjat és citromlevet is belekeverjük folyamatosan. Végül a mákkal elkevert liszteket is hozzáforgatom körkörös mozdulatokkal egy spatulával. Nehogy lekeverjük a habunkat! Felhívnám a figyelmet, hogy ez egy abszolút sütőpor és szódabikarbóna mentes piskótatészta. Csak alul sütőpapírral bélelt tortakarikába öntöm a masszát, és a széleit kissé felhúzom, hogy tudjon kapaszkodni. 170 fokos sütőben 15-20 perc alatt készre sütöm, majd lekapcsolt sütőben pár percig pihentetem, majd kiveszem a sütőből és egy késsel kivágom a formából. Rácson hagyom teljesen kihűlni.
A piskóta barna rizslisztből egy álom a teljeskiörlésű lisztek után. Sokkal puhább, egyenletesebb, magasabb. Napok után sem szárad meg, nem zaccosodik, egyszóval fantasztikus. Javaslom azoknak is, akik nem tartanak gluténmentes diétát, hogy próbálják ki, és nézzék meg a különbséget a TK+ZP lisztes piskótához képest.
Krém:
300 gr tejszín
1 ek. DW 1:4
1 zacsi vaníliás xilit
250 gr mascarpone
1 citrom reszelt héja, esetleg pár csepp leve.
A tejszínt az édesítőkkel együtt kemény habbá verem, majd hozzákeverem a mascarponét, végül belereszelem a citrom héját, és simára keverem a krémet.
A kihűlt piskótát három lapba vágom, és betöltöm a citromos krémmel. A tetejét és az oldalát is bevonom, habkártya segítségével lehúzom egyenletesen az oldalát.
A nyuszi díszítő elemek a korábbi panna-cotta receptem alapján készültek, melyet IDE kattintva érhettek el.
Kétfelé veszem, külön-külön megszínezem, és szilikon formákba öntöm. Miután a hűtőben megdermedt, óvatosan kivesszük a formákból.
A torta tetejét fehércsokival díszítettem, hogy kissé rusztikusabb legyen a hatás. Alacsony hőfokon vízgőz felett olvasztottam meg az egy tábla fehércsokit, majd egy ek. olajjal elkevertem és a tortára simítottam.
A kedvenc tortaállványomon tálaltam, amit még februárban rendeltem messziföldről a szülinapomra, és csak március végén érkezett meg hozzám, azóta nem volt sajnos alkalmam felavatni, ez a pasztell színösszeállítású torta azonban nagyon jól társult hozzá
play youtube
play youtube
xnxx
xvideos
porn
hentai
porn
xnxx
sex việt
Phim sex
MP3 download
Download Mp3
Free Music
sex mex
phim séx
Tujuana
No Comments