Ebben a nagy meleg időszakban igazán hálás sütik az egyszerű kevert tésztás kuglófok, hiszen kevés mosatlannal jár elkészítésük, gyorsan megvannak és szinte bármilyen gyümölcsöt felhasználhatunk készítésük során. A nagyobbik gond számomra napokig az volt, hogy gyorsabban faltam fel a sütibe szánt gyümölcsöt munkából hazaesve, minthogy elkezdtem volna bekeverni az alapanyagokat, így napokig csak halogattam ennek a kuglófnak az előállítását, pedig rettenetesen vágytam már egy jó kis szaftos, omlós, gyümölcsös sütire Amikor már kb. negyedik napja pakoltam ki a cuki rózsaszín kuglóf sütő formám, Tamás mondta, hogy most már ne csak azt vegyem elő, hanem kezdjek is neki, mert nem óhajtja többször elpakolni utánam az üres, mégsem használt formát a szekrénybe A végeredmény szerintem az eddigi legfinomabb kuglófom lett, az a tipikus kétpofára kategória Ízre eszembe juttatta a “régi jó” fehérlisztes-cukros kuglófot, nagyon jó állagú és nagyon szép színű tésztát sikerült sütnöm
Recept:
3 egész tojás
55 gr DW 1:4
300 gr Görög joghurt (Lidl)
150 gr olaj
2 marék málna
125 gr barna rizsliszt
75 gr ZP liszt
65 gr kókuszliszt (darált kókuszreszelék)
1 csapott kiskanál szódabikarbóna
Egy keverőtálban a tojásokat a negyedannyival alaposan elkeverem (akár egy kézi habverő kanál is jó, nem kell géppel),majd hozzáadom a joghurtot, és ezzel is alaposan elkeverem. Hozzáöntöm az olajat, és kézi habverővel addig keverem, amíg teljesen egyneművé nem válik a massza. A száraz hozzávalókat kimérjük és összekeverjük egy külön tálban, majd apránként hozzákeverjük a tojásos keverékhez. Egy krémes, kanalazható masszát kapunk. Kivajazzuk a kuglóf formát, és barna rizsliszttel megforgatjuk belülről a formát. Beleöntjük a formába a massza felét, majd a málna szemeket beledobáljuk, végül a tészta másik felével beborítjuk és előmelegített 165-170 fokos sütőben sütjük légkeverésen kb. 30-35 percig. Mivel mindenkinek máshogy süt a sütője, nézegessük, 20 perc után szurkálhatjuk is, mennyire sült át a belseje. Ha a kést kihúzva ragacsos lesz a penge, akkor süssük tovább. Ha nagyon pirulna a teteje, akkor alufóliával le is fedhetjük, de hagyjunk annyi rést, hogy a felesleges gőz ki tudjon menni a formából. Ha elkészültünk, akkor a sütőt lekapcsolva és kinyitva pihentessük a tésztát, majd 10 perc után a sütőből kivéve borítsuk rácsra a kuglófot és hagyjuk teljesen kihűlni, mielőtt felvágnánk.
Málnás-fehércsokis “glazúr”:
Kb. 350 gr. málna
1 púpos ek. DW 1:4
75 gr CM fehércsoki (Torras)
5 gr étkezési zselatin
A málnát botmixerrel pürésítem, szűrőn átpasszírozom, majd a negyedannyival összerottyantom. A fehér csokit apránként hozzá tördelem, folyamatosan keverem, míg teljesen fel nem olvad benne. A zselatint 1-2 kanál hideg vízben kocsonyásítom, majd hozzáöntöm a málnás masszához. Folyamatosan keverem, vigyázva, hogy ne forrjon fel addig, amíg a zselatin teljesen el nem vegyült a málnapürével. Ekkor leveszem a főzőlapról, és még melegen egy szűrőn ismét átpasszírozom. Hagyom kihűlni. Ne ijedjünk meg, ennyi idő alatt nem fog megkötni a zselé. Tálaláskor a hűtő hideg kuglófra szépen ráöntjük a szobahőmérsékletű málnazselét, kókuszreszelékkel és pár szem málnával díszítem. Ez a szósz mennyiség több lesz picivel, mint amit felhasználunk a kuglófhoz, így tegyük hűtőbe és 1-2 napon belül készítsünk mégegyet, nehogy kárba vesszen, vagy tejszínnel turmixként fogyasszuk.
Egy hátránya akadt a sütinek, hogy nagyon gyorsan elfogyott Bármilyen gyümölcsünk is legyen kéznél, bátran kipróbálhatjuk vele a receptet. Én legközelebb barackkal fogom elkészíteni
Ui.: És a fene vigye el, hogy a fotózásra szánt első szelet sosem a legszebben vágott szelet! Az összes többi szeletnél vágóélesen látszottak a málnaszemek, gyönyörű pöttyös mintát alkotva a fehér tésztában. De hát ugye Mörfi
play youtube
play youtube
xnxx
xvideos
porn
hentai
porn
xnxx
sex việt
Phim sex
MP3 download
Download Mp3
Free Music
sex mex
phim séx
Tujuana
No Comments