Egyszerű sütemények/ Gluténmentes

GLUTÉNMENTES KIVIKRÉMES ALMÁS-RÉPAMUFFIN

Nyuszi ül a fűben…és kacsa, és tojás…
Azt hiszem idénre kimaxoltuk a húsvét jegyeit az édesiparban. Elmaradhatatlan azonban a répatorta, vagy az az alapján készült muffinok, kivikrémmel a tetején. A többi már csak a fantáziánkra van bízva…Egy korábbi répatorta receptemet vettem tehát alapul, egy kis almával megbolondítva, mert már nem volt elég répám itthon, így hát abból sütünk, ami van

Almás-répamuffin 24 db kicsi és 6 nagy muffinhoz:
4 tojás
25 gr DW 1:4
50 ml olaj
100 ml multivitaminlé (100 %-os)
Fél citrom leve
100 gr dió
100 gr barna rizsliszt
100 gr ZP liszt
1 kk szódabikarbóna
200 gr reszelt répa
100 gr reszelt alma
A tojásokat az édesítővel és a nedves alapanyagokkal összehabosítom kézi habverővel, majd hozzáadom a szódabikarbónával elkevert diós lisztet. Alaposan elkeverem ezzel is. Legvégül hozzáadom a reszelt répát és almát, és ezzel is elkeverem.
Muffinkapszlikba adagolom kanállal, majd előmelegített 170 fokos sütőbe teszem légkeverésen kb 15 percre a kis formákat, majd a maradék nagy formákat kb. 20 percre.

Kivikrém:
6-7 kivi
pici víz
1 cs. vaníliás pudingpor
1,5 ek. DW 1:4
250 gr szobahőmérsékletű vaj
A kiviket meghámozzuk és leturmixoljuk. Átpasszírozzuk sűrű szitán, majd annyi kevés vízzel egészítjük ki, hogy összesen 3 dl kivipépünk legyen.
Ebből a szokásos módon sűrű pudingot főzünk az édesítővel, majd folpackal légmentesen letakarva teljesen kihűtjük. nekem egy napig a hűtőben is volt, mielőtt kihabosítottam volna a vajjal.
250 gr vajat kézi mixerrel kihabosítok, majd hozzákeverem a kivipudingot is. Sajnos minden erőfeszítésünk ellenére, mindez még nem elég a szép zöld szín eléréséhez, így 1-2 csepp zöld színű ételfestékre is szükségünk lehet. Nekem nem volt itthon zöld, így férj kikeverte nekem sárga és kék színűből Tényleg csak pár csepp az egész, de ez kell ahhoz, hogy ilyen szép üde zöld legyen. Habzsákba tesszük a krémet, és egy soklyukű szőrnyomó csővel a zsák végén elkezdünk füvet növeszteni a muffinokon. Legvégül beleültettem párat a szombaton készült figurás bonbonokból. Nagyon cuki kis tavaszi kertet varázsoltam a konyhába
Felhívnám a figyelmet, hogy ez a krém, a megadott édesítéssel elég savanyú lett, lévén a kivi egy savanyú állatfaj. Így is nagyon finom egy édes süteménnyel, de akinek húzza a száját a füléhez a savanykás ízvilág, az nyugodtan tegyen még bele akár vanílisás xilitet, akár még egy ek. negyedannyit.
Tipp: Ha a krémben a vaj helyett margarinnal keverjük ki a kivipudingot, akkor az egész muffint akár teljesen tejmentesen is elkészíthetjük.

Mindenkinek áldott feltámadás ünneplést kívánok mára, sok locsolóval és kellemes asztaltársaságokkal!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply