Egyszerű sütemények/ Tejmentes

NARANCSOS-CSOKIS MUFFINOK VANÍLIAKRÉMMEL TÖLTVE

Nah kérem szépen….Így néz ki, amikor nincs otthon a macska (asszony), és cincognak az egerek, vagyis alkot a FÉRJ!
Bizony ám, ezt itt minden részletében Tamás készítette, kavarta-sütötte-töltötte és fotózta 
Ma a barátainkhoz mentünk egy kis esti lazulásra, de nekem már nem volt időm előző nap sütögetni, így Tamás kézbe vette a dolgokat, hát ez sült ki belőle  Szerintem többször kéne nem ráérnem 

Narancsos-csokis muffin (10 db):
1 nagy tojás
25 gr. DW 1:4
1 zacsi vanilin xilit
1 dl olaj
2,5 dl 100%-os multivitamin lé (vagy narancs facsart leve)
125 gr. zabpehelyliszt (pehely darálva házilag)
125 gr. TK búza liszt
Fél cs. sütőpor (vagy 1 tk. szódabikarbóna)
1 narancs mosott, reszelt héja
1 tábla cukormentes étcsoki apróra vágva

A por állagú alapanyagokat egy tálban összekeverem keverem, egy keverőtálban pedig a nedves hozzávalókat kézi habverővel alaposan homogénre keverem. Hozzákeverem a liszteket, majd legvégül egy kanállal hozzákeverem az apróra darabolt csokit és a narancs reszelt héját. (Akiknek fontos a tejmentesség, azok válasszanak olyan 70% kakaótartalmú étcsokit, ami elsősorban a tejmentes diétához igazodik. Az Aldiban kapható Ecuador 70%-os étcsoki, habár címke szerint tartalmazhat tejszármazékot, eddigi beszámolók alapján gond nélkül fogyasztható, persze egyéni döntés kérdése, ki mit vállal be. Mi nem élünk tejmentesen, így mi most egy más márkát használtunk, ez látható a fotókon is.) Összekutyulom, és muffin kapszlikba adagolom, majd előmelegített sütőben 160 fokon légkeverésen 15-20 perc alatt készre sütöm. Először szinte duplájára púposodnak, majd egy picit visszazárnak a tetején lévő repedések. Ha kész, nyitott sütőajtónál hagyjuk pár percig pihenni, majd szedjük ki őket egy rácsra míg teljesen kihűlnek.
Ezután egy erre alkalmas eszközzel kifaragjuk a muffinok közepét, és ízlés szerint töltjük, lehet lekvárral, a mieink most egy szimpla mandulatejből készült vaníliás puding töltést kaptak, ami nagyon jól egyensúlyban tartotta a narancs fanyarságát, a csoki keserűségét, lágy, krémes állagával 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply