Egyszerű sütemények/ Gluténmentes

GLUTÉNMENTES MEGGYES-KAKAÓS-MUFFIN VANÍLIAKRÉMMEL

Ezek a muffinok ajándékba készültek egy kedves baráti családhoz. Az alkalom pedig leolvasható a saját kezűleg készített táblácskákról  Ez a család nagyon sokat segített már nekünk, aminek a viszonzásához kb. még egy életet kéne élnünk, így ezt a jelképes módot választottuk, hogy tudtukra juttassuk hálánkat. A táblácskákat egy pecsétnyomó készlettel készítettem színes kartonpapírra, amit még pár hónapja vettem a Lidl-ben. (Mondtam már, hogy odavagyok az akciós középső két soráért?) Nagyszerű alkalom volt a kipróbálásra, a készletben van még jópár féle más minta is, szülinapos is, és csakúgybaglyos, szóval nagyon jól kihasználható  A kis kártyákat fa fogpiszkálóra rögzítettem ragasztópisztoly segítségével. Kb. 10 percet vett igénybe 
A muffin alaphoz a sokat sütött lúdláb muffinunk receptjét vettem alapul, és GM-esítettem.

Csupacsokis muffin (24 db minimuffinhoz):
1 nagy tojás
30 gr. DW 1:4
1 dl olaj
120 ml tejszín
120 ml víz
110 gr. barna rizsliszt
115 gr. zabpehelyliszt (pehely darálva házilag)
25 gr holland kakaópor
Fél cs. sütőpor (vagy 1 tk. szódabikarbóna)
24 db Fagyasztott meggy
A por állagú alapanyagokat egy tálban homogénre keverem, egy keverőtálban pedig a nedves hozzávalókat kézi habverővel alaposan homogénre keverem. Hozzákeverem a liszteket, összekutyulom, és muffin kapszlikba adagolom, legvégül mindegyikbe nyomok 1 szem meggyet a közepébe, majd előmelegített sütőben 160 fokon légkeverésen 15-20 perc alatt készre sütöm. Először szinte duplájára póposodnak, majd egy picit visszazárnak a tetején lévő repedések. Ha kész, nyitott sütőajtónál hagyjuk pár percig pihenni, majd szedjük ki őket egy rácsra míg teljesen kihűlnek.

Vaníliás-mascarponés krém:
150 ml tejszín
150 ml víz
1 cs. vaníliás pudingpor
1 ek. DW 1:4
250 gr mascarpone
A mascarpone kivételével a szokásos módon sűrű pudingot főzünk. Folpakkal légmentesen letakarva hagyjuk teljesen kihűlni.
A kihűlt pudingot kézi mixerrel kihabosítom, jól átkavarom, majd a mascarponét több részletben hozzáadva homogénre keverem. Alaposan kihabosítjuk. Nyomózsákba rakjuk, és a kívánt formára nyomjuk a kihűlt muffinokon.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply