Egyszerű sütemények/ Gluténmentes

GLUTÉNMENTES ANANÁSZOS MUFFIN CSOKIKRÉMMEL

Nem, azok ott nem sajtszeletek a krémbe dugva, hanem ananász darabkák 
Volt még egy kis maradék csokikrémünk, így gyorsan akartam valami finomat csinálni, az első kezembe akadó gyümölcs pedig az ananász volt itthon 

Ananászos muffin (24 db minimuffinhoz):
1 nagy tojás
25 gr. DW 1:4
0,75 dl olaj
125 ml tejszín
125 ml víz
125 gr. zabpehelyliszt (pehely darálva házilag)
125 gr. narna rizsliszt
Fél cs. sütőpor (vagy 1 tk. szódabikarbóna)
24 db kicsire vágott ananász darabka, plusz pici a díszítéshez
A por állagú alapanyagokat egy tálban homogénre keverem, egy keverőtálban pedig a nedves hozzávalókat kézi habverővel alaposan elkeverem. Végül hozzáadom a liszteket, kézi habverővel alaposan összekutyulom. Ízlés szerint tehetünk hozzá egy kevés vanília aromát is. 24 db kisméretű muffin kapszliba adagolom. Legvégül mindegyikbe nyomok 1 szem ananász darabot a közepébe, majd előmelegített sütőben 160 fokon légkeverésen 15-20 perc alatt készre sütöm. Először szinte duplájára púposodnak, majd egy picit visszazárnak a tetején lévő repedések. Ha kész, nyitott sütőajtónál hagyjuk pár percig pihenni, majd szedjük ki őket egy rácsra míg teljesen kihűlnek. Kihűlt állapotban dekoráljuk kedvünkre valamilyen krémmel, én most ismét a kedvenc csokikrémünkhöz nyúltam, csak mert imádjuk 

A krém tehát a már többször használt dobos torta krémje:
3 egész tojás
38 gr DW 1:4 porrá őrölve
250 gr vaj
15 gr vaníliás xilit
150 gr GM-CM étcsoki gőz fölött olvasztva (pl. Torras étcsokoládé)
A szobahőmérsékletű vajat kihabosítom a vaníliás xilittel. Ez eltarthat pár percig, a lényeg, hogy levegőt juttassunk, lágyítsuk a vajat. Ha elkezd kissé fehéredni, és látjuk, hogy levegő bubik vannak benne, akkor jó. Felolvasztom az étcsokit, és közben folytonos kavarás mellett az egész tojásokat a negyedannyival addig melegítem, amíg az ujjunkat belemártva már túl melegnek érezzük a keveréket, ez hőmérőzve hivatalosan 80 fok maximumot jelent. Én most használtam hőmérőt is, és csak 70 fokig melegítettem, mert így is nagyon csípte az ujjam, nem mertem tovább hagyni, nehogy rántotta legyen belőle. Ha elértük a kívánt hőfokot, keverőtálba tesszük, és kihűlésig habbá verjük kézi mixerrel. Majd apránként adagoljuk a tojásos habot és az étcsokit az előre kikevert vajhoz. Folyamatosan kézi mixerrel habosítjuk a krémet, míg csodálatosan szép, fényes csokikrémet nem kapunk.

Ha fagyasztóból vesszük elő a kész krémet, akkor szobahőmérsékleten várjuk meg, míg kienged, és kézi mixerrel újra keverünk rajta, hogy ismét krémes állaga legyen. Ízlés szerint krémezzük, díszítsük a kihűlt muffinokat!
Megbecsülésben gazdag, boldog Nőnapot kívánok minden kedves Nőtársamnak  

You Might Also Like

2 hozzászólás

  • Reply
    Szofi
    2018-03-01 at 19:41

    Szia! Látom, Te is Diawellness negyedannyit használsz. Sajnos nem találtam róla info, hogy GM-e? Tudsz esetleg valamit arról, kell-e számítani keresztszennyeződésre a használatakor? Köszi!

    • Reply
      edesiteszde
      2018-03-02 at 08:16

      A Dia-Wellness Negyedannyi ugyanannyi PaleOK terméket használom. Ez biztosan gluténmentes, gluténérzékenyeknél sem okoz problémát, használd bátran 🙂 Én még csak ezt a terméket használtam, de vannak hasonló összetételű negyedannyi édesítők más márkáktól is, sokan Szafisat használnak, az is használható biztonsággal, de mivel nekem ez a fajta vált be (ízre is megfelelő, jól adagolva nincs mellékíz), nem váltok másra, amíg ez kapható 🙂

    Leave a Reply