Egyszerű sütemények

LÚDLÁB MUFFIN

Előrebocsátom, hogy ezt a muffint ezzel a krémmel csak akkor csináljátok meg, ha életetek legfinomabb csokiorgazmusát szeretnétek átélni. Én nem vagyok egy csokirajongó, de ez annyira finom, és annyira hozza a tökéletes trüffel jellegzetes ízét és állagát, hogy lehetetlen neki ellenállni.
Egy korábbi csokis muffin receptemet vettem alapul, egy kis fanyar fagyasztott meggyel megbolondítva a közepén.
Ezúttal mini muffin formákban készítettük, nekem ez sokkal jobb arányú, kényelmesebb falatokat tett lehetővé, csinosak és sokkal magasabbra nőttek, mint valaha

Csupa-csokis muffin (24 db mini muffinhoz):
1 nagy tojás
30 gr. DW 1:4
1 dl olaj
125 ml tejszín
125 ml víz
110 gr. zabpehelyliszt (pehely darálva házilag)
115 gr. TK búza liszt
25 gr holland kakaópor
Fél cs. sütőpor (vagy 1 tk. szódabikarbóna)
24 db Fagyasztott meggy
A por állagú alapanyagokat egy tálban, egy másik keverőtálban pedig a nedves hozzávalókat kézi habverővel alaposan homogénre keverem. Hozzáborítom a liszteket a tojásos alaphoz, összekutyulom, és muffin kapszlikba adagolom, legvégül mindegyikbe nyomok 1 szem meggyet a közepébe, majd előmelegített sütőben 160 fokon légkeverésen 15-20 perc alatt készre sütöm. Először szinte duplájára púposodnak, majd egy picit visszazárnak a tetején lévő repedések. Ha kész, nyitott sütőajtónál hagyjuk pár percig pihenni, majd szedjük ki őket egy rácsra míg teljesen kihűlnek.

A krém pedig a már többször használt dobos torta krémje:
3 egész tojás
38 gr DW 1:4 porrá őrölve
200 gr vaj
2 cs. vaníliás xilit
150 gr CM étcsoki gőz fölött olvasztva
A vajat kihabosítom a vaníliás xilittel. Felolvasztom az étcsokit, és közben folytonos kavarás mellett az egész tojásokat a negyedannyival addig melegítem, amíg az ujjunkat belemártva már túl melegnek érezzük a keveréket, ez hőmérőzve 85 fok maximumot jelent. Ha elértük a kívánt hőfokot, keverőtálba tesszük, és kihűlésig habbá verjük kézi mixerrel. Majd apránként egy kis tojásos habot-egy kis olvasztott csokit kézi mixerrel kihabosítunk a vajas résszel. Csodálatosan szép, fényes csokikrémet kapunk. Nem túlzok, életem legjobban sikerült krémje lett, mind kinézetre, állagra és ízre egyaránt. Öröm volt vele dolgozni.

Nekem még karácsonyról maradt egy nagy adag a fagyasztóban (igen, még fagyasztani is lehet!), így csak kivettem szobahőmérsékletre, majd kézi mixerrel kissé áthabosítottam, habzsákba töltöttem, és csillagcsővel rányomtam a tetejére. Szuperül vissza fog keményedni ha hűtőben pihentetjük, de szobahőmérsékleten sem esik össze, jó tartást ad neki a vaj, de ahogy a szánkhoz ér, olvad, mint aki jól végezte dolgát
A meggy fanyarsága szuperül illik a csupa csokihoz, és a tésztát is kellően krémessé varázsolja, tényleg csak szuperlatívuszokban lehet erről a párosról beszélni
Valentin napra szuper vágyfokozó



You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply