Február 4-én, vagyis tegnap ünnepeltem a 30. szülinapomat. Így kivételes módon magamnak készítettem ezt a tortát, amit Anyukám eddig szinte majdnem minden együtt ünnepelt szülinapomra elkészített nekem. Imádom gyerekkorom óta a gyümölcsöket, és úgy gondolom, hogy ebben ez a torta is szerepet játszott. 4 féle gyümi van a lágy vanília krémbe ágyazva: ananász, őszibarack, kivi és meggy. Téli gyerek anyukája mi máshoz is nyúlna a legnagyobb fagyok közepén, mint a finom, házi gyümölcs befőttökhöz? Persze mindezt immáron cukormentes kivitelben Külsőre megreformáltam kissé a tortát, a belseje azonban és legfőképp az íze tökéletesen ugyanolyanra sikerült, mint a sok-sok éve megszokott ízvilág Minden egyes falattal visszajött 1-1 szülinapi emlék.
Köszönöm Anyukámnak hogy 30 évvel ezelőtt együtt kezdtük az életemet, és hogy Apával és a tesómmal, Bettivel együtt családban élhettünk a kirepülésig.
Gyümölcstorta recept 24 cm-es tortakarikában:
Hozzávalók a piskótához:
1 tortalaphoz (összesen 3 db kell ebből):
100 gr tojásfehérje (és ezek sárgája) ez kb. 3 db tojás
15 gr DW 1:4
30 gr Zabpehelyliszt
40 gr TK búzaliszt
Ebből a lapból 3-at sütöttem ki. Fehérjét a negyedannyival habbá vertem, hozzákevertem a sárgáit, tovább habosítottam, majd spatulával körkörös mozdulatokkal hozzáforgattam az elkevert lisztet. 175 fokra előmelegített sütőbe tettem. Csak a tortaforma alját kell kibélelni, az oldalát nem! Kb 13 perc alatt készre sütöttem, majd nyitott sütőajtónál pihentettem 5 percig, aztán kivágtam a tortaformából és rácson hagytam kihűlni.
Közben előkészítjük a gyümölcsöket, amit kell, meghámozunk, lecsepegtetünk, szeletelük.
Vaníliás krém:
2 cs. vaníliás pudingpor
3 dl tejszín
3 dl víz
2 púpos ek. DW 1:4
Ebből a szokásos módon sűrű pudingot főzünk, majd hagyjuk kihűlni teljesen.
200 gr sobahőmrsékletű vajat kézi mixerrel kihabosítunk, hozzáadjuk a pudingot, tovább habosítjuk, majd hozzáadunk 250 gr mascarponét, és ezzel is alaposan kikeverjük a krémet. Aki szeretne, még tehet bele édesítőt, nekem a pudingban lévő édesítő bőven elég volt. Szép, habos-krémes fényes krémet kapunk.
A lapokat meglocsolhatjuk a gyümölcsök lecsepegtetett levével, majd megkenjük nem túl vastagon a krémmel, ízlés szerinti mintával a krémbe ágyazzuk a szeletelt-darabolt gyümölcsöket, majd a következő lap alját is megkenve, krémmel lefelé ráfordítjuk a gyümölcsökre, majd ezt megismételjük az utolsó lappal is. Én az alsó szintre raktam az ananászt és a kivit, a második lapra pedig a barackot és meggyet körkörösen elhelyezve. A torta legfelső lapját és oldalát megkentem a maradék krémmel.
Tejszínhabos-mascarponés díszítő krém:
200 ml habtejszín
1 ek. DW 1:4
200 gr mascarpone
A habtejszínt a negyedannyival kemény habbá verem, majd hozzáadom a mascarponét is, és tovább keverem a kézi mixerrel. Habzsákba teszem, és csillagfejű díszítőcsővel díszítem a torta tetejét. Ízlés szerint további gyümölcs darabokat, cukormentes gumicukrot is használhatunk. Én Aldiban kapható természetes alapú gyümölcsös gumicukrot használtam, pont volt itthon
play youtube
play youtube
xnxx
xvideos
porn
hentai
porn
xnxx
sex việt
Phim sex
MP3 download
Download Mp3
Free Music
sex mex
phim séx
Tujuana
No Comments