Krémdesszertek/ Tojásmentes

EPRES-MASCARPONE POHÁRKRÉM

Ma szerettem volna egy tortát csinálni. Csak úgy…de lusta voltam, így csak a krémig jutottam. Kevés édesség van, amit igazán, bármikor meg tudnék enni, sok sütiben csak a krémet szeretem, vagy azt várom, mikor érek a gyümölcsös részhez, amihez előtte még meg kell egyem a piskótát, kekszes morzsát stb… Nah ebben a pohárkrémben csak az a része van a desszertnek, amit minden sütinél a legjobban várok: a krém, gyümölcs és tejszínhab Így az első kanáltól az utolsóig ugyanannyira élvezettel eszem

Recept romantikus édes-kettesre:
250 gr fagyasztott eper (kissé kiolvasztva)
130 gr mascarpone
2 tk DW 1:4
200 gr habtejszín
1 tk DW 1:4
a fagyos epret mikróban olvasztó funkción annyira kiolvasztunk, hogy a botmixer ne essen áldozatául, majd a 2 tk negyedannyival és mascarponéval krémesre botmixerezzük. A tejszínhabból és az 1 tk negyedannyiból kemény habot verünk, majd ízlés szerint rétegezve egy martinis pohárba kanalazunk mindent.
Tipp:
Pár szem epret félreteszünk a díszítéshez és a krémek közé való gyümölcsréteghez.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply