Tudom, tudom, a csokiöntet! Mondanám szívesen, hogy a 6 éves unokahúgom vendégeskedett nálam, és mindenképpen segíteni szeretett volna nekem a csokiöntet elkészítésében, vagy hogy minimum egy 5,2 erősségű földrengés közepette, remegő kézzel kellett a torta tetejére varázsolnom a csokit, de természetesen nem ez történt, így nincs kifogásom, That’s all, folks! Van ez így, ezt még gyakorolnom kell, úgy látszik a csoki nálam a mumus
Szóval történt az, hogy megkértek egy olyna torta elkészítésére, amiben “legyen mondjuk túró, meg valami gyümölcs, a többit rádbízom”. Kérés volt még az apple birodalom ikonikus logójának megjelenítése is a tortán. A régóta jól bevált gyümölcskocsonya technikájához fordultam hát, így született ez a narancsos-túrótorta.
Kakaós vajas piskóta 24 cm-es tortaformába:
4 tojás szétválasztva
25 gr DW 1:4
100 gr tejföl
40 gr olvasztott vaj
30 gr olaj
80 gr TK búzaliszt
75 gr Zabpehely liszt
25 gr kakaópor
1 kk szódabikarbóna
A tojások fehérjét a negyedannyival habosra verem, majd hozzáadom a sárgáját, tovább verem, mehet bele a tejföl és az olajos-vajas keverék is. Mindezt géppel alaposan elkeverem, így egy viszonylag folyékonyabb habot kapunk, amibe szilikon spatulával belülről kifelé, körkörösen elkeverjük az összeszitált szárazanyagot.
Előmelegített sütőbe tesszük sülni 175 fokon, alsó-felső sütéssel. Kb. 20 perc alatt készre sütjük.
Túrókrém:
500 gr túró
45 gr DW 1:4
75 gr CM fehér csokoládé (Torras)
600 gr habtejszín
0,5 dl narancslé
étkezési zselatin
A túrót összekeverem a narancslével és a negyedannyival. Közben vízgőz fölött megolvasztok egy tábla CM fehér csokit (én Torras márkájút használok mindig, bioboltokban kapható), és hozzákeverem a túróhoz. 1 dl tejszínben feloldok 7 gr étkezési zselatint, majd mikróban pár másodperc alatt folyékonnyá melegítem, kavarom. Felverek 200 gr habtejszínt, és a túrókrémünk felét hozzákeverjük, végül a zselatinos tejszínt is hozzáverjük. Én végig kézi mixer gépet használok, az elején magas fokozaton, aztán mérséklem a fokozatot.
A kihűlt piskóta köré celofánnal bélelt tortaformát teszek, rászorítom, és ráöntöm a tejszínes-fehércsokis túrókrémet, elsimítom a tetejét, és hűtőben dermesztem 1 órát. A maradék túrókrémet szintén hűtőben tárolom, amíg szükségünk nem lesz rá.
Narancszselé:
500 ml narancslé (100 %-os, vagy frissen facsart)
20 gr étkezési zselatin
A narancslét összemelegítem a zselatinnal, felolvasztom benne. Picit várok, amíg hűl egy kicsit, majd a felét a megdermedt túrókrémes tortaalapra öntöm, visszateszem a hűtőbe dermedni 1-2 órát. A narancslé másik felét pedig egy egyenes, lapos aljú tálba öntöm, és hűvös helyen (esetleg hűtőben) hagyjuk megdermedni. Én ezt általában éjszakára hagyom, reggel lehet dolgozni vele, mint díszítés.
Ha a tortán megdermedt a zselatinunk, akkor 1 dl tejszínben feloldok 7 gr étkezési zselatint. Újra felverek 200 gr habtejszínt, és a túrókrémünk második felét hozzákeverjük, végül a zselatinos tejszínt is hozzáverjük. Óvatosan a narancszselé rétegre öntjük, kanállal elegyengetjük, majd egy éjszakán át dermesztjük hűtőben. Másnapra már dolgozhatunk a zselélyukasztással, formázással.
Először a zselé díszeket rakom a megdermedt túrókrémes tortára. Eközben cukormentes étcsokit olvasztok olajjal, majd óvatosan a zselé körök köré applikálom a csokit. Jó esetben ennek önterülő, sima felületűnek kéne lenni, na de ugye itt jött közbe a képzeletbeli óvodás cukrásszakkör a földrengés közepette, így most egy kissé zilált csokimáz lett a végeredmény.
Az ízén nem változtat, szuperfinom a krém, próbáljátok ki akár pohárdesszertként elkészítve Gullon keksszel is, messze veri a bolti krémtúró desszerteket
A tortát a Sütik Birodalma oldalon talált egyik torta inspirálta.
play youtube
play youtube
xnxx
xvideos
porn
hentai
porn
xnxx
sex việt
Phim sex
MP3 download
Download Mp3
Free Music
sex mex
phim séx
Tujuana
No Comments