Krémdesszertek/ Tojásmentes

PANNA-COTTA

Szupergyorsan elkészíthető, olcsó, napokig tartós finomság a panna cotta. Nagyszerű vendégváró desszert is lehet, hiszen csak ki kell tálalni a hűtőből a készre dermedt gubicsokat  Ezerféleképpen variálható recept, mi a legalapabb, natúr ízvilággal készítjük általában, mert ehhez szinte mindig van otthon alapanyag a hűtőben.

Recept:
200 gr tejszín (Lidl)
400 gr görög joghurt (Lidl)
1 cs. vaníliás xilit
1 ek. DW 1:4
Mindezt kisebb lábasba teszem, és nem egészen forrásig melegítem, alaposan összekeverve az alapanyagokat.
Eközben 100 ml tejben elkeverek 10 gr étkezési zselatint, majd mikróban pár másodperc alatt langyosra melegítem, addig ismételve a 10 másodperces melegítéseket és kavargatásokat, amíg teljesen fel nem olvad a tejben. Azért van szükség a 10 mp-es melegítésekre, mert nagyon kell vigyáznunk, hogy ne forrósodjon fel a zselatinunk.
Ha teljesen felolvadt, hozzákeverjük a joghurtos-tejszínes keverékhez, közepes hőfokozaton kavarunk rajta néhányat, majd lekapcsoljuk a főzőlapot, és hideg vízzel kiöblített szilikon formákba öntjük ki. Ebből az adagból 9-10 db Ikeás szilikon muffin forma lesz tele. A formákat előzőleg egy tepsibe rakom, hogy egyszerűbben tudjam mozgatni a még folyós állagú finomságokat. Kihűlés után hűtőben tárolva napokig eláll, tálaláskor válasszuk le a szilikon formákról. Mi mindig házi cukormentes eperlekvárral fogyasztjuk, egyszerűen megunhatatlan. Fagyasztott eperrel is megkoronázhatjuk a tálalást 

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    GLUTÉNMENTES NYUSZIS CITROMOS-MÁKTORTA – edesiteszde.hu
    2018-01-18 at 09:45

    […] oldalát. A nyuszi díszítő elemek a korábbi panna-cotta receptem alapján készültek, melyet IDE kattintva érhettek el. Kétfelé veszem, külön-külön megszínezem, és szilikon formákba […]

  • Leave a Reply