Régi gyerekkori kedvencem, a Kossuth kifli került sorra. Már régen szerettem volna megsütni, erről a sütiről mindig anyukám jut eszembe, mert ő nagyon finoman tudja mind a mai napig csinálni ezt az egyszerűnek mondható sütit.
Hozzávalók:
200 gr szobahőmérsékletű, lágy vaj
50 gr DW 1:4
4 tojás fehérje és sárgája külön
80 gr ZP lszt
90 TK búza liszt
40 gr darált dió
1 lapos kávéskanál szódabikarbóna
2-3 marék apróra tört dió a szóráshoz
Ízlés szerint lehet bele tenni citromhéjat is, én ezt most citrom híján kihagytam.
A fehérjéből kemény habot verünk. Azért előbb a fehérjét verjük, mert így mosogatás nélkül, ugyanazzal a mixer karral elkezdhetjük kihabosítani a lágy vajat a negyedannyival, amihez egyesével hozzákeverjük a tojások sárgáit is. A száraz hozzávalókat egy tálba mérjük és elkeverjük a szódabikarbónával. A kihabosított vajas részhez a tojásfehérje hab 1/3-át hozzákeverjük, immáron spatulával, majd hozzákeverem a szárazakat. Nah, ez az a pont, amikor két lehetőség van…
1/a, Ha minden renben van a keverékünk állagával, akkor egy könnyen keverhető, krémes-habos állagú kevertünk van. Ekkor hozzáforgatjuk a fehérje maradék 2/3-ad részét, és 20×30-as méretű szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük…
1/b, Amikor hozzákevertük a szárazakat a sárgájás részhez, lehetséges, hogy a vaj és tojás hőmérséklete miatt (még mindig túl hideg esetleg) egy gubiccsá összeáll, és nehéz keverni…Ha ez áll fent, akkor 2-3 lapos ek. tejföllel lazíthatunk a tészta szerkezetén, mielőtt a 2/3-ad tojásfehérje habot hozzáforgatjuk a legvégén.
Innen már ugyanaz, be a sütőpapíros tepsibe, elegyengetjük benne, kb 1-2 cm anyag lesz benne. Legvégül megszórjuk 2-3 marék apróra tört dióval, én jó alaposan szoktam, mert szeretem, ha van valami, ami ropog a fogam alatt, ha eszem a sütit
170 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és kb 30 percig sütjük. Ha pirulna a teteje, akkor mérsékeljük a hőt 160-150 fokra az első 15 perc után.
Tepsiben hagyjuk kihűlni, majd pogácsaszaggatóval holdacskákat (kifliket) formázunk belőle.
Tízóraira és uzsonnára ajánlom, mivel ez egy vajas tészta, 1-2 nap elteltével sem szárad ki, már ha megéri a másnapot
Az eredeti alapreceptet Horváth Ilona szakácskönyvéből vettem és alakítottam át cukormentessé, lassú szénhidrátokat tartalmazóvá.
play youtube
play youtube
xnxx
xvideos
porn
hentai
porn
xnxx
sex việt
Phim sex
MP3 download
Download Mp3
Free Music
sex mex
phim séx
Tujuana
No Comments