Torták

FEKETEERDŐ TORTA

Barátaink kérték ezt a tortát, akik családi szülinapozást ünnepeltek. Rengeteg feketeerdő tortát készítettem már, nagyon népszerű ez az ízvilág, ezzel nem lehet mellélőni egy népes társaságban sem. A napokban posztolt kakaós piskótával készült, aminek a receptjét megtaláljátok ITT. 24 cm átmérőjű tortaformában készült, ez nagyjából 18-20 szelet között adagolható.

Meggyszósz:
2 üveg cukormentes meggybefőtt vagy fagyasztott meggy
2 zacsi vaníliás pudingpor
1 ek. DW 1:4
A két üvegből leszűrt meggylét kiegészítem annyi vízzel, hogy összesen 8 dl-t kapjak, ebből 7 dl-t felteszek forrni, a maradék 1 dl-ben elkeverem a pudingokat és a két kanál negyedannyit. A meggylét felforralom, majd hozzáöntöm a pudingporral elkevert maradék meggylét, folyamatos keverés mellett addig főzzük, míg sűrű pudingos állagot érünk el. Lehúzzuk a főzőlapról, és hozzákeverjük az elfelezett meggyeket is. Szép kocsonyás állagú meggyzselét kapunk.

Mascarponés-tejszínes krém:
600 gr habtejszín
360 gr mascarpone
3 ek. DW 1:4
8 gr étkezési zselatin 2-3 ek vízben feloldva
Felverem a habtejszínt a negyedannyival, majd belekanalazom a mascarponét és tovább keverem a kézi mixerrel. A legvégén hozzáadom az olvasztott étkezési zselatint, és azzal is elkeverem a mixerrel. Habzsákba töltöm, és beteszem a hűtőbe 15 percre, hogy a zselatin megtegye jótékony hatását a krém állagában.

A betöltésnél a váltott körözést alkalmaztam a krémmel és a meggyzselével. Miután betöltöttem a tortát, a maradék krémmel körbekenem a torta tetejét és oldalát, majd kártyával elsimítom. A tetejét ízlés (kimaradt anyag-krém) szerint díszítem.
Ez a torta sok km-t utazott, míg az ünnepi asztalra került. A mascarponéval nagyon jól lehet a tejszínes krémeket súlyozni, tartós, masszív, ugyanakkor tejszínes ízvilágú krém készíthető vele.

You Might Also Like

3 hozzászólás

  • Reply
    GLUTÉNMENTES FAHÉJAS-MÁKOS SZILVATORTA – edesiteszde.hu
    2018-01-16 at 10:17

    […] krémet a feketeerdő tortáknál megszokott módon töltöttem be, IDE kattintva elérhető. Miután betöltöttem a tortát, morzsakabáttal vontam be (vékony […]

  • Reply
    ELEFÁNT TORTA KERESZTELŐRE – edesiteszde.hu
    2018-01-16 at 19:38

    […] A betöltésnél a váltott körözést alkalmaztam a krémmel és a meggyzselével, amiről ITT találsz fotós […]

  • Reply
    LAKTÓZMENTES ERDEI GYÜMÖLCSÖS OMBRE-VIRÁG TORTA – edesiteszde.hu
    2018-01-16 at 20:24

    […] krémet a feketeerdő tortáknál megszokott módon töltöttem be, melyről fotós segítséget ITT találsz. Annyit változtattam egy feketeerdő tortához képest, hogy meggy helyett erdei […]

  • Leave a Reply