Kakaós piskóta alaprecept:
Mindenből ugyanannyi! Cseng fülünkbe nagyanyáink szava a tökéletes piskóta arányokról. Piskótát azonban sokféleképpen lehet készíteni, pláne árnyalja a dolgokat, ha az ember nem puhakönnyű fehérlisztet és cukrot használ. Én most egy egyszerű alapreceptet hozok, aminek az arányait most sikerült tökéletesre belőnöm, így bármikor elkészíthetjük ugyanilyen minőségben. Általában minden hagyományos tortát 3 piskótalappal készítünk, azonban én nem vagyok híve az egyben kisütött piskótának, amit aztán 3 részbe vágunk. Szerintem akkor lesz tökéletes egy felvágott torta szelet, ha a piskóta minden lapja egyforma vastag, és egyforma tartású. Ezt legegyszerűbben úgy érhetjük el, hogy vagy minden lapot külön sütünk, vagy maximum 2 lapba vágunk el egy adag piskótát, így lesz minden lapnak egy tökéletesen egyenes oldala, és egy vágott oldala. Mindamellett kisebb adagokban levegősebb marad és magasabbra feljön a tészta, mintha 8-9 tojásból egyben kisütnénk az egész tortát. A tortakarika aljába szilikonos sütőpapírt teszek, az oldalára viszont nem rakok, és vajjal sem kenem ki. Sok életlen, beesett szélű tortát sütöttem, mire rájöttem az okára. Ne sajnáljuk a tortakarikánkat, le lehet mosni róla a sütés után ráragadt morzsákat, azonban ez kell ahhoz, hogy a tészta oldala ilyen szép egyenes, vágóéles legyen sütés, kihűlés után is.
2 lapra vágható piskóta adag 24 cm-es tortakarikába :
230 gr tojásfehérje (és ezek sárgája)
30 gr DW 1:4
2 ek. olaj
20 gr kakaópor
40 gr Zabpehelyliszt (darált zabpehely)
50 gr TK búzaliszt
Amennyiben natúr piskótát készítünk, a kakaó helyett ugyanennyi Zabpehelyliszttel és TK búzaliszttel egészítjük ki a keveréket. Sütőporra nincs szükség. A tojások fehérjét habbá verem a negyedannyival. Egyesével hozzáadom a sárgákat, és tovább verem a habot, majd az olajat is hozzácsurgatva tovább verem. Lágy, de jó tartású krémszínű habot kapunk, amibe szilikon spatulával 2-3 részletben hozzáforgatjuk az előzőleg átszitált és alaposan összekevert kakaós lisztet. Alulról fölfelé forgatva a habban, vigyázva, hogy ne törjük össze a habunkat. Beleöntjük a tortakarikába, óvatosan elegyengetjük a tetejét és a széleket kissé felfelé húzzuk. 170 fokra előmelegített sütőbe rakjuk a piskótát, és kb. 20 perc alatt készre sütjük. Láthatjuk, hogy szépen, egyenletesen jön föl az első 10 percben, a második 10 percben pedig alakját tartva sül készre. A sütési hőfok és idő sütőnként változhat, az én sütőm nagyon és hamar süt. Tűpróbával ellenőrizzük, valóban megsült e a tészta. Lekapcsoljuk a sütőt, és kb 5 percig még bent hagyjuk a nyitott sütőben, hogy ne sokkoljuk a hirtelen hőmérséklet különbséggel. (Bár ezt csak az elején csináltam így, mióta nincs időm kivárni ezt az akklimatizálódási időt, simán egyből kiveszem a sütőből, soha nem esik össze.) Ezután kivesszük, és óvatosan egy vékony pengéjű késsel körbevágjuk a karika mentén, majd rácsra tesszük és hagyjuk teljesen kihűlni. Ezután egy nagyméretű éles, kissé recés késsel két lapra szeleteljük.
Ha 4 lapos tortát szeretnénk készíteni, akkor mindezt megismételjük még egyszer, azonban ha már csak 1 lapra van szükségünk, akkor az alábbi arányokkal készítjük el a piskótát:
24 cm-es tortakarikában 1 lap:
130 gr tojásfehérje (és ezek sárgája)
20 gr DW 1:4
1 ek. olaj
10 gr kakaópor
30 gr Zabpehelyliszt
40 gr TK búzaliszt
Az elkészítés a fentiekhez hasonlóan történik, a sütési idő azonban valamelyest rövidül.
Ha betartjuk a pontos mennyiségeket és elkészítési útmutatót, biztosak lehetünk benne, hogy mindig ugyanolyan minőségű lassú szénhidrátokat tartalmazó, cukormentes piskótát leszünk képesek elkészíteni.
play youtube
play youtube
xnxx
xvideos
porn
hentai
porn
xnxx
sex việt
Phim sex
MP3 download
Download Mp3
Free Music
sex mex
phim séx
Tujuana
3 hozzászólás
CSOKIS_KEKSZES VAIANA TORTA – edesiteszde.hu
2018-01-16 at 09:27[…] torta alapja a tökéletesen bevált kakaós piskóta alapreceptem volt, amit IDE kattintva érhetsz […]
ELEFÁNT TORTA KERESZTELŐRE – edesiteszde.hu
2018-01-16 at 19:36[…] szint: Feketeerdő torta, a már jól bevált kakaós piskóta alaprecept […]
LAKTÓZMENTES ERDEI GYÜMÖLCSÖS OMBRE-VIRÁG TORTA – edesiteszde.hu
2018-01-16 at 20:24[…] kakaós piskótát a tökélyre fejlesztett alap piskóta receptem alapján készítettem el, amit IDE kattintva értek el, mindent ugyanígy […]