Bizonyára megfigyeltétek már, hogy viszonylag kevés “hétköznapi” süteményt posztolok általában. Természetesen mi sem csak és kizárólag csecse tortákat falunk itthon. Készülnek lusta sütik, gyorsak, ötpercesek, amibe csak bele kell dobálni a hozzávalókat, keverem-kavarom, és bumm! Nah, ez pont ilyen süti. Nem annyira fotogén, hiszen ömlik ki belőle a bőséges meggy, amivel nemcsak megkínáltuk a túrós tésztát, hanem szó szerint megtömtük. Persze csinosabb lett volna, ha keresztbe-hosszába szépen egyesével belepottyantjuk a tésztába a meggyszemeket, de így minden egyes falatba jut szaftos-savanyú meggy, amitől olyan nagyon finom lesz ez a végtelenül egyszerű süti. Már másodjára készítettük, először csak teljes kiörlésű búzalisztből, amivel szintén szuper finom volt, de ezt az adagot gluténmentessé is tettük, hiszen a kevert tésztákban levő lisztet bátran helyettesíthetjük a baromi alacsony sikértartalmú gluténmentes lisztekkel, a végeredmény nem sokban fog különbözni fehérlisztes társától. Olyannyira nem, hogy a munkatársaim -akiknek ma igen jó napjuk volt (lévén volt süti 😀 )- nem is gondolták volna, hogy ez a finomság nem fehérlisztből készült 😉 Ettől nagyobb bókot nem is lehet kapni 🙂 Szóval bátran álljunk neki, hacsak nem a Királynő asztalára hivatott feltálaltatni, ronda, de nagyon kapós lesz 😀
Hozzávalók egy 20×30-as méretű tepsihez:
6 kisebb tojás
35 gr DW 1:4 édesítő
1 kispohár LM tejföl (Lidl)
500 gr LM túró (Lidl)
Fél citrom leve
80 gr barna rizsliszt
80 gr GM zabpehelyliszt
40 gr kókuszliszt
1 cs. sütőpor
500 gr magozott meggy
A liszteket egy tálba mérjük, majd hozzászitáljuk a sütőport. Egy nagyobb keverőtálba az egész tojásokat a negyedannyival, tejföllel és citromlével kézi habverővel homogénre keverjük, majd alaposan beledolgozzuk a túrót, hogy ne maradjanak benne nagyobb darabok. Ekkor egy kanállal a sütőporral elkevert lisztet hozzáforgatjuk, végül a meggyet is teljesen belekeverjük. Az egész masszát sütőpapíros tepsibe simítjuk, és 175 fokra előmelegített légkeveréses sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük. Ha szép sütit szeretnék végeredményül kapni, akkor a meggyszemeket ne keverjük a tésztába, hanem csak a már tepsiben elsimított massza tetejére dobáljuk egyenletesen. De szerintem csúnyán finomabb 🙂 Duplájára fog nőni a sütés alatt, kissé meg is pirulhat a teteje, nem fog rontani az összképen 😀 Rém egyszerű, cserébe légiesen könnyed, levegős, egyszersmind szaftos tésztát kapunk, ami a savanykás meggyel üdítően hat ebben a kora nyári nagy melegben 🙂
play youtube
play youtube
xnxx
xvideos
porn
hentai
porn
xnxx
sex việt
Phim sex
MP3 download
Download Mp3
Free Music
sex mex
phim séx
Tujuana
3 hozzászólás
Szkladányi Juca
2018-07-22 at 22:24Szia Marina!
Lehet tudni hogy ebből egy adagnak mennyi a CH-tartalma?
edesiteszde
2018-07-23 at 10:11Kedves Juca,
A teljes összetevőlistából csupán a barna rizsliszt, a zabpehelyliszt és a meggy CH tartalmával kell számolnunk. Így azokat összeadva az egész tepsi süteményben kb. 160 gr CH van. Én kb. 32 téglalapra szeltem fel a süteményt, így szeletenként kb. 5 gr szénhidráttal számolhatunk.
Juca
2018-09-24 at 23:16Köszönöm szépen!