Hagyományos sütemények

SKÓT KRÉMES 1.

Nah és akkor kezdjük is a sort a Skót krémes receptjével 
Ahogy azt már láthattátok, a tészta receptjét és részletes leírását már feltettem, IDE kattintva tudjátok elérni.

A krém:
600 ml tej (vagy tejszín+ víz kombó)
2 zacsi vaníliás pudingpor
2 tojás sárgája
35 gr DW 1:4
1 zacsi van. xilit
250 gr mascarpone
A mascarpone kivételével a többi hozzávalóból sűrű pudingot főzök, a két tojás sárgáját csak azután kavarom el a pudingban, miután félrehúztam a főzőlapról. Megvárom míg teljesen kihűl, és kézi mixerrel kihabosítom a mascarponéval. Nagyon jó állagú selymes krémünk lesz. Mascarpone helyett lehet használni vajat is, igazából az ízén, állagán nem sokat változtat, az utóbb időben viszont az vaj ára messze felülmúlja a mascarponét, így amiben lehet, ott olcsósítunk 

Megkenjük a lapokat, kissé megnyomkodjuk, hogy mindenütt szépen terüljön el a krém, és alufóliával lefedve, vagy zárható sütidobozba rakjuk jópár órahosszára hideg helyre, hogy lepuhuljon, összeérjen. Ezután vizes késsel szeleteljük, tetejét porcukorral szórva, vagy fehércsokival kenve is tálalhatjuk 
Dekorációért köszönet Pixelmano-nak!
Vigyázat! Cukiság áradat jön, sok-sok rózsaszín szivecskével 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply