A hétvégi desszert menü következő elemei a tavaly is nagy sikert aratott koszorúk-tekercsek voltak. Akár bejgli helyett is könnyedén elkészíthető, és látványban, ízben is fantasztikus élményt nyújt. Idén kétféle töltelékkel készítettem el őket.
A tésztát a korábbi jól bevált recept alapján készítettem. IDE kattintva megtaláljátok a tészta receptjét, valamint a részletes útmutatót a kenésről és formázásról.
Nagyon szuper, jól nyújtható kelt tésztám lett belőle, ami később a sütőben hatalmasra nőtt Amíg kel a tészta, addig van időnk előkészülni a töltelékekkel:
Meggyes-mákos töltelék:
150 gr darált mák
18 gr DW 1:4
150 gr fagyasztott meggy
őrölt fahéj
1 nagyobb tojás fehérje
A meggyet leturmixolom, majd a negyedannyival és fahéjjal összerottyantom, végül hozzá keverem a darált mákot is. Ha teljesen kihűlt, akkor a tojás fehérjéből habot verek és hozzáforgatom a mákos kencénkhez
Narancsos-diós töltelék:
150 gr darált dió
18 gr DW 1:4
1 cs. vaníliás xilit
50 ml tejszín
50 ml víz
1/2 ek. barna rumaroma
1 kisebb narancs reszelt sárga héja
A folyadékhoz adjuk az édesítőket, a rumaromát és a narancs héját, és összerottyantjuk, majd belekeverjük a darált dióbélt. Akkor jó, ha darabokban folyik le a kanálról, ez még kicsit szikkadni is fog, mire kidolgozzuk a tésztánkat, késsel jól kenhető lesz. Ha túl híg lenne, akkor adjunk még hozzá diót, ha túl száraz, akkor folyadékot.
A vajjal lekent kinyújtott tésztánkat vékonyan megkenjük a diós, majd ugyanígy a másik kinyújtott lapot a mákos töltelékkel, majd a hosszabbik oldalánál fogva feltekerjük szorosan. Ezután egy éles késsel hosszában, a henger alakú tésztánkat félbe vágjuk. Ekkor láthatjuk, milyen szép csíkos, réteges szerkezetű a belseje. Töltelékkel kifelé fordítva, a két fél hengert egymásnak háttal helyezve, óvatosan összetekerjük.
Amint látjátok, és az egyik felét a tésztámnak koszorú formába, a másikat egy lineáris kalács formában hagytam kisülni. Előmelegített 180 fokos sütőben kezdtem sütni 10 percig, majd mérsékeltem 160 fokra a hőmérsékletet és további 10 percig sütöttem. Ha pirulna a teteje, akkor alufóliával lazán letakarhatjuk. Sütés előtt a készre formázott koszorúnkat lekenhetjük tojás sárgájával is, úgy még szebb lesz a külseje, én most a maradék olvasztott vajjal kentem le. Ha valakinek még nincs annyi kézügyessége, nyugodtan hagyhatja egyenes kalács formában a tekercsét, így is fantasztikus látványt nyújthat majd a Karácsonyi ünnepi asztalon. Kínálhatjuk vanília sodóval is.
play youtube
play youtube
xnxx
xvideos
porn
hentai
porn
xnxx
sex việt
Phim sex
MP3 download
Download Mp3
Free Music
sex mex
phim séx
Tujuana
1 Comment
2017 KARÁCSONYI ASZTAL – edesiteszde.hu
2018-01-15 at 20:26[…] ITT: Gluténmentes ünnepi gesztenyetorta ITT: Meggyes-mákos és narancsos-diós koszorúk ITT: Skót krémes […]